Jazzclub GIGANT: New Year’s Jazz

27 januari 2019, om 16:00

Door Redactie

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal Jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 27 januari is het de beurt aan de jonge en internationaal aan de weg timmerende Kim Hoorweg, begeleid door gitarist Anton Goudsmit, en onze eigen Robert Hootsen. Ook deze zondag leidt muzikaal gastheer Guus Essers de bezoeker door het programma waarbij we het nieuwe jaar inwijden met (inter)nationale toppers in een intieme setting.

Robert Hootsen

Robert begon op trompet was bij de plaatselijk Harmonie gevolgd door een Jazzorkest en heeft daar kennis gemaakt met improviseren. Na zijn diensttijd bij het “Tamboerskorps van de Koninklijke Luchtmacht”, is hij verder gegaan in de lichte muziek en heeft Robert aan het conservatorium te Arnhem zijn studie afgerond. Sindsdien heeft hij in vele bandjes gespeeld in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij actief met o.a. de Bob East Showband, Funky Fools en de Central Heat Bigband. Extra leuk: Robert werkt bij GIGANT als zelfstandig docent ‘koper.’

Kim Hoorweg

Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) brak al vroeg door als jongste jazzzangeres van Nederland toen ze mocht optreden op het fameuze North Sea Jazzfestival. Ze gold als een protegé van Rita Reys en het befaamde label Verve (Universal) bracht op haar veertiende haar debuutalbum uit. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Te zien geweest bij De Wereld Draait Door, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison.

Als telg uit een muzikantenfamilie en met haar aangename timbre heeft ze in de daaropvolgende jaren haar naam gevestigd als een van de meest geliefde jazzzangeressen van Nederland. Haar nieuwste album “Untouchable” is het resultaat van een jarenlange vriendschap met de vermaarde stemkunstenaar, songwriter en producer Raul Midon (werkte met Stevie Wonder, Shakira, Jason Mraz, o.a. bekend van The Late Show with David Letterman) waarmee ze lange tijd in New York werkte aan het schrijven van eigen songs en composities. Kim is nog jong, maar op “Untouchable” is veel levenservaring, warmte en soul hoorbaar, zowel in de solostukken als in de duetten met haar leermeester Raul Midon. Kortom; een jong talent die u zeker wilt komen beluisteren in Gigant!

Anton Goudsmit

Gitarist en componist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit en muzikaliteit, zijn onweerstaanbare groove en unieke persoonlijkheid zweept elke keer het publiek weer op. We kijken enorm uit naar deze veelgevraagde performer!

Guus Essers Band

De broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Drummer Jan ter Maat jr. volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen. De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg.

Sponsoring & Pay what you want

De Jazzclub is een maandelijks terugkerend evenement waar u kosteloos van mag komen genieten. Wij openen onze deuren om een fijne invulling van uw zondag middag te verzorgen. Vanzelfsprekend kunnen we deze muzikale middag alleen in samenwerking met goede sponsoren organiseren. De hapjes van deze editie worden aangeboden door Beermann mode en Veluwe65Plus. U bent overigens vrij om een bijdrage te leveren volgens ons ‘pay what you want’ concept, hiermee houden we bijvoorbeeld Jazzclub laagdrempelig en betaalbaar voor iedereen.

Praktische informatie

Datum: zo 27 januari 2018
Tijd: deur open: 15:30 | aanvang: 16:00
Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang: Gratis/Pay what you want!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?