Sla zondag je slag op de kunstveiling in het Acec

15 december 2013, van 14:00 tot 16:00, ACEC-gebouw

Door Agenda

Anne van as

Liefhebbers van kunst kunnen hun slag slaan. Op zondag 15 december vindt in het ACEC-gebouw in Apeldoorn een veiling plaats van rond de 150 hedendaagse kunstwerken, van iets meer dan 75 kunstenaars.

Het aanbod is veelzijdig. Van abstract tot figuratief en van bevallig en toegankelijk tot ronduit cryptisch, het is aanwezig en te koop. De organisatoren verklaren die veelzijdigheid op grond van het huidige kunstklimaat en hun eigen maatstaven. ‘Wij hanteren maar één criterium’, aldus de organisatoren, ‘en dat is artistieke kwaliteit. Dat hoort bij de kunst van vandaag. Die is opener dan ooit.

Kunstenaars verschillen gelukkig nog altijd van mening over artistieke uitgangpunten, maar ze staan niet meer met de rug naar elkaar toe.Voor de grote en kleine beurs Om iets van de veiling in het ACEC-gebouw mee naar huis te nemen, hoef je geen grote portemonnee te hebben. De prijzen zijn in sommige gevallen opmerkelijk laag. Voor niet meer dan € 10,- heb je een linodruk van Bart Verburg. Een hele mooie zeefdruk van Marcel Reijerman wordt aangeboden voor € 100,- Voor iets meer dan twee keer zoveel geld neem je een los en raak geschilderd paneeltje van Leon Tebbe meer naar huis. Voor slechts € 200,- ben je de eigenaar van een werk van de Apeldoornse schilder Guido Nieuwendijk.

De werken van de eveneens in Apeldoorn wonende en landelijk aan de weg timmerende Jasper van de Graaf worden op de veiling aangeboden voor uitzonderlijk lage prijzen. Dat geldt ook voor het werk van Arnout Visser, aan wiens werk nog onlangs een tentoonstelling was gewijd in het Museum van Moderne Kunst Arnhem. Vissers mandschaal XL wordt in de veilinggebracht voor een startprijs van slechts € 125,-.

Natuurlijk zijn er ook duurderewerken. Om kennis te nemen van het aanbod, kan het publiek het beste het ACEC-gebouw in Apeldoorn bezoeken waar de te veilen werken tot 15 december van woensdag tot en met zondag zijn te bezichtigen.Spektakel Wie niet zelf bij de veiling aanwezig kan zijn, kan via ACEC en onder notarieel toezicht, laten bieden. Van de veiling op 15 december verwachten de organisatoren spektakel. ‘We rekenen net als vorig jaar op de komst van veel mensen. Een veiling is leuk om mee te maken. Kopers bieden tegen elkaar op en dat zorgt altijd voor een bepaalde sfeer. Voor kunstenaars is werk verkopen in deze tijd een economische noodzaak. Voor liefhebbers is het een gelegenheid iets voordelig in handen te krijgenen voor de rest van het publiek is het vooral een leuke middag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?