Jennie Lena, het rauwe zangtalent

17 november 2018, om 20:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €18,00/16,00

Door Agenda

Gigant

Het rauwe zangtalent van Jennie Lena is echt en ongepolijst. Bij Jennie voel je zowel kracht als gevoeligheid, of ze nou op of naast het podium staat. Ze groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een rijk pallet aan muzikale stijlen: soul, R&B, jazz, hiphop, gospel, funk, folk en blues.

Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar songwriting. Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij the Voice of Holland in 2015.

Haar blind audition nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: ,,Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!”.

Jennie heeft nu haar nieuwe album To Be Honest afgerond, dat op 16 oktober 2018 uitkwam. Ze combineert hierop soul, gospel en akoestische instrumenten met hiphop beats. Ze schreef, produceerde en coproduceerde deze EP in Amsterdam, Los Angeles en New York. Tien songs, tien
verhalen: ,,Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijk thema waar ik in mijn leven mee word geconfronteerd”.

De worsteling met volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, liefde, leven, dood en haar constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs, maar bovenal gaan ze over eerlijkheid en zelfliefde.

Zangeres Jennie Lena komt op 17 november naar GIGANT in Apeldoorn. De zangeres brak in 2015 door met haar deelname aan The Voice of Holland en kwam in oktober van dit jaar met het nieuwe album To Be Honest. De deuren van de zaal openen op 17 november om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €18,00 en Vrienden van GIGANT betalen €16,00. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl .

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?