Jim Cruppa band

26 oktober 2012 - 24 oktober 2012, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

Cruppa band

Jim Cruppa band is een Rock’n Rhythm & Blues formatie rond zanger, gitarist en songwriter Jim Cruppa. Jim Cruppa heeft z’n jonge jaren in Vancouver (Canada) doorgebracht en daar zijn muzikale inspiratie opgedaan. Vaak ging hij even over de grens naar het kleine plaatje Blain, waar veel goede muzikanten kwamen en waar hij kennis maakte met de Blues uit de Mississippi Delta. Hier hoorde hij van een indrukwekkende grote donkere muzikant de legendarische woorden: ‘it’s all about the feelin, if you ain’t got the feeling boy you can’t play’! Inspirerende woorden die de drijvende kracht achter Jim’s muzikale carrière zijn geworden.

Hard als een spijker en dan weer zacht als een schotse single malt. Dat is Jim Cruppa’s interpretatie van de Blues. Zijn rauwe maar ook gloedvolle stem, samen met de dampende ritmesectie, de bluesharp en het soulvolle gitaarwerk van de leden van de band, staan hier garant voor. Een vette knipoog naar de Rock’n Roll mist daarbij niet. Met dit gepassioneerde geluid worden tijdens optredens eigen nummers, afgewisseld met herkenbare covers. Jim’s gedrevenheid en energieke show daarbij, zorgen voor een concept waarbij het publiek regelmatig uit z’n dak gaat.
Jim Cruppa band bestaat uit 4 doorgewinterde muzikanten, die hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend: Jim Gurppa vocals/quitar/bluesharp, Reinout van der Veen (ex Hans van Lier) leadquitar, Gerrit Veen (ex Herman Brood) bassquitar,Hannes Langkamp (ex Cuby & Blizzards) drums.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?