JJ Sharp, blues met een vleugje soul. jazz. rock en more

1 juli 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, €10.00 incl. 1 consumptie

Door Agenda

Jan J. Scherpenzeel (JJ Sharp) is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring. Hij heeft de donkere stem die dit genre broodnodig heeft. Daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het puibliek in extase te brengen. Speelde o.a. in Mountbatten, Blazing Aces, OBERG en Twelve Bar Blues Band. In 2010 werd JJ genomineerd voor beste blueszanger door de Dutch Blues Foundation en ontving in dat zelfde jaar met de 12BBB de award voor beste bluesband. Na de laatste 10 jaar gewerkt te hebben als frontman, zanger-harmonicaspeler, componist en motor van de Twelve Bar Blues Band, is JJ terug met een ijzersterke bezetting en heeft alles in huis om zich in het bovenste segment van de vaderlandse blues te vestigen.

Gitarist Bas van den Booren, weet hoe de Blues moet worden gespeeld en krijgt alle ruimte om zijn solokunsten te laten zien. Hij schakelt moeiteloos over van een gevoelige blues naar een stevig stukje bluesrock. De JJSB heeft met Bas de gitarist gevonden die de band compleet maakt.

Saxofonist Arjan de Swart, speelt zowel sopraan, alt, tenor en bariton sax, heeft inmiddels na 38 jaar saxen zeer veel praktijk ervaring. Hij speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland. Kenmerkend is de veelzijdigheid van deze toeteraar die zich gespecialiseerd heeft in funk, blues & Jazz improvisaties.

Bassist Patrick “Sideburn” Obrist ontving in 2012 de DBF award voor beste bassist. Speelde o.a. in Twelve Bar Blues Band, Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Robert Fossen Bluesband. Als sessie muzikant speelde hij in binnen- en buitenland o.a. met Eugene Hideaway Bridges, Jake Walker, Eric Steckel en Popa Chubby. Samen met Jeffrey van Duffelen vormt hij de gedroomde ritmesectie.

Drummer Jeffrey van Duffelen, (Ex- Twelve Bar Blues Band) genomineerd door de DBF voor beste drummer 2015, is uitgegroeid tot een volwaardig sessie- en studiomuzikant die met vele grootheden heeft samengewerkt. Ook op de internationale podia heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend als begeleidings muzikant van o.a.: Popa Chubby, Joseph Bowie (DeFunkt), Barry Mc Cabe, Mick Taylor (ex-Rolling Stones gitarist), Snowy White (ex-Pink Floyd en Thin Lizzy gitarist).

Aanvang 22.00 Entree 10,- met een gratis consumptie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?