John Frick Band

8 december 2015, om 22:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

De muzikanten van de Haagse John Frick Band laten de energie en de passie van grootheden als Elmore James, Muddy Waters, Freddy King, Peter Green en Rory Gallagher in hun eigen nummers doorklinken. Hun onlangs bij Blueshine Records uitgebrachte tweede CD “Urban Crossroads” is een gedegen en gevarieerd met langzame en snelle blues, swing en rock and roll. Dit alles vakkundig uitgevoerd met strakke begeleiding van drum en bas.
De John Frick Band treedt niet alleen op in Nederland en België, maar speelde in 2012 ook op The Table Mountain Blues Summit in Kaapstad, de geboorteplaats van John Frick. Tussen de optredens door schrijft de band nieuw materiaal voor een derde cd. Die is inmiddels verschenen: ‘K.02 Sessions’. De band is beïnvloed door de Chicagoblues en de Engelse blues (Peter Green etc.). Deze invloeden zijn op dit album duidelijk hoorbaar. Het is een mix van R&B, rock met de blues als stevige basis.
Bezetting: John Frick (vocals, guitar, slide guitar), Leo Birza (vocals, keyboards), Michel De Man (drums) Nico Hart (bass guitar, backing vocals), Tom Moerenhout (Sax)
Aanvang 22.00 uur vrijwillige bijdrage

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?