JOHN FROST & HIS SOULDIERS

5 juni 2013, om 21:00, Blues cafe

Door Agenda

http://www.johnfrostmusic.com/#!bio/c161y

Strakke beats, melodieuze grooves, een MC met een lekkere “flow” en pakkende zanglijnen zijn kenmerkend voor de live-show die ze  neerzetten. De passie waarmee ze spelen en de “good vibe” die de band bij iedere show uitstraalt, werkt aanstekelijk op het publiek.

Vernoemd naar een Britse officier die door zijn rol in de tweede wereldoorlog voor altijd aan Arnhem is verbonden, is 2011 het jaar waarin John Frost & his Souldiers als 9-koppige band in Arnhem het levenslicht ziet. Oorspronkelijk gesitueerd rondom frontman/MC John Frost als begeleidingsband, bleek de onderlinge chemie tussen de muzikanten en hemzelf zo uitzonderlijk goed te zijn, dat zij gezamenlijk besloten om nog vóór hun eerste optreden in januari 2012,  als één groep door te gaan. De  bandnaam “John Frost & his Souldiers” bleek van alle leden de goedkeuring te hebben gekregen om hun eenheid in uit te drukken.

Met roots in de hiphop, soul, blues en funk waarbij onder andere artiesten als D`Angelo, George Clinton & Parliament/Funkadelic, J-Dilla, A Tribe Called Quest en The Roots genoemd worden als inspiratiebronnen, is gelijk de (muzikale) toon gezet, letterlijk en figuurlijk. Met hier en daar een vleugje jazz en rock is de omschrijving van hun sound compleet.
John Frost & his Souldiers is een mix van “jong begaafd” en “oldskool-cats” (percussionist Ista en guitarman Raf zijn zelfs vader en zoon). De band is talent met ervaring die met hun muziek, in ieder geval bewijst dat “the shared love for making good music” van alle generaties is. Deze soulvolle soldaten van de muziek, raken je in je ziel  met hun muzikale munitie!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?