Johnny Feel Good & Oskar Benton

16 juni 2019, om 16:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a, €10,-

Door Agenda

LIVE on stage: Johnny Feel Good + Blues Legende Oscar Benton Als de namen Magic Frankie, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, Johnny Laporte Live en Jura je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. Dampende blues en rock. Met een drive die niet te stoppen is en die je beluisterd moet hebben. De leden van Johnny Feel Good, samen goed voor meer dan 300 jaar blueservaring, laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands en bij gelegenheid ook in Johnny Feel Good.

De blues wordt op een unieke spontane manier gespeeld en de muziek voert je mee langs de randen van de ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! Daarbij is één lid van Johnny Feel Good in het voorjaar van 2012 met zijn band Barrelhouse opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en wonnen zij in 2017 een Edison met het Barrelhouse album ‘Almost There’.

* Special Guest: Blues Legende OSCAR BENTON! http://oscarbenton.nl/news/ Oscar Benton? Is dat die man met die geweldige strot die ooit een der vaandeldragers van de NL-Blues was en die van die fantastische bluesalbums volgezongen heeft? (Nog steeds verkrijgbaar bij Fonos.nl). Die van I Feel So Good, The Blues Is Gonna Wreck My Life en The Bensonhurst Blues?. Ja, precies, die!

Oscar Benton is zijn carrière begonnen in 1968. Het eerste succes dat hij boekte was n.l. het winnen van het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours in in dat jaar. Daarna heeft Oscar acht albums uitgebracht en tientallen singles. Een daarvan is zijn grote hit Bensonhurst Blues. Nummer 1 in Frankrijk, Italie en in vele Oostbloklanden. Onafgebroken toert Oscar vanaf 1968 door Nederland en het buitenland totdat hij in 2008 een lelijke val maakt en hersenletsel oploopt. Deze Haarlemse blueslegende treedt alleen bij wijze van hoge uitzondering nog op. Om gezondheidsredenen heeft Oscar afgelopen jaren alleen hier en daar optredens gedaan in concertzalen in het buitenland: Boekarest, Istanbul en afgelopen kerst in Praag voor de president van Tsjechië. Oscar zegt zelf dat hij zich goed voelt en dat hij er weer aan toe is om op te treden. “We spelen het repertoire uit onze beginperiode met o.a. de klassiekers Nobody’s Business, I Feel So Good, Got My Mojo Working en natuurlijk de grote hit Bensonhurst Blues.” Op 16 juni 2019 Oscar Benton een show i als vanouds samen met de band Johnny Feel Food. Een unieke kans om dit eindelijk weer eens mee te maken dus!
JohnnyFeelGood: Johnny Laporte-guitar / Jan Blaauw-vocals / Art Bausch-drums / Armando Jansen-guitar, vocals / Mark Harmsma-bass / Pim Spetter-piano

Aanvang 16.00 uur Entree €10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?