Joop Niezen komt naar Nawijn & Polak

19 november 2016, van 14:00 tot 16:00, Nawijn & Polak., Marktplein 24, Apeldoorn, Gratis

Door Agenda

Joop Niezen bij Nawijn & Polak

Oud AGOVV-semiprof Joop Niezen is op zaterdag 19 november te gast bij Nawijn & Polak aan het Marktplein. Van 14:00 tot 16:00 komt hij historische verhalen vertellen over zijn tijd in Apeldoorn, maar zal hij ook uitvoerig spreken over zijn tijd als hoofdredacteur van Voetbal International (hij was de voorganger van Johan Derksen) en de periode dat hij verslaggever was bij Langs De Lijn en bestuurslid van de Nederlandse Sport Pers.

De komst van Joop Niezen staat geheel in het teken van het verschijnen van zijn boek Drie Corners Pinantie, met als subtitel: 1966-2016, van tobvoetbal naar topvoetbal. Joop zal het daarom ook uitvoerig hebben over de huidige stand van het nationale en internationale voetbal. Zijn boek is uiteraard bij Nawijn & Polak verkrijgbaar en Joop is graag bereid te signeren. Iedereen is welkom, toegang gratis.

 Drie corners pinantie

1966-2016: van tobvoetbal naar topvoetbal

Joop Niezen

Inhoud

Boeiende voetbalgeschiedschrijving van de eminente voorganger van Johan Derksen als hoofdredacteur van Voetbal International én ex-semiprof bij AGOVV

Joop Niezen is zijn leven lang al een voetbalprofessional. Als talentvol doelman bereikte hij de vaderlandse subtop: na de UEFA-jeugd werd hij semiprof bij ADO, AGOVV en DHC. Een dubbele beenbreuk maakte de afronding van zijn HALO-studie en de voortzetting van zijn voetbalcarrière onmogelijk. Toch bleef hij aan de bal: hij schopte het als journalist tot hoofdredacteur van Voetbal International en later Sport International. Ook werd hij presentator en verslaggever bij onder meer Langs de Lijn – met de finale van het WK’74 als onbetwist hoogtepunt – en voorzitter en secretaris van de Nederlandse Sport Pers (NSP).

De ontwikkeling van het nationale en internationale profvoetbal maakte Joop Niezen van zeer nabij mee. Hij legde het vast in Drie corners pinantie, een rijke aaneenschakeling van verhalen, interviews en columns, met observaties, opinies en analyses die hun actualiteit nog niet hebben verloren. Van Johan Cruijff tot Marco van Basten, van Ernst Happel tot Louis van Gaal, van Jan van Beveren tot Arjen Robben, van Coen Moulijn tot Lionel Messi, ze komen allemaal langs. Net als Jan Mulder, Johan Derksen, Sepp Blatter en zelfs Charlie Chaplin, Frans Timmermans, Neelie Kroes en Geert Wilders. Helder en messcherp geformuleerd. Bij vlagen prikkelend en geestig. Maar bovenal de bevestiging dat je voor houtsnijdende sportjournalistiek nog altijd bij de schrijvende pers moet zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?