Joost de Lange rock/blues experience

10 december 2016, om 22:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, Vrij toegang

Door Agenda

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen Rock/Blues Experience opgericht. Voordat Joost deze band oprichtte was hij al geen onbekende meer in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.

Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.
Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug op zowel grote als kleine podia heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

In september 2014 werd de 4e CD Magic Crow uitgebracht. Deze CD kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Roots Time; ook verschillende radiostations brachten de CD onder de aandacht. Met het nummer The Night Train werd een tweede videoclip opgenomen.
De CD Crazy Times is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. De CD kreeg een mooie recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over.

De CD Change It kwam uit in 2011. Met deze CD maakte Joost zijn eerste stap als zanger/gitarist. Hiervoor speelde hij vooral instrumentaal of werkte samen met zangers. Met Change It gingen de eerste optredens onder de naam Joost de Lange Rock/Blues Experience van start.
De CD Outlaw is opgenomen in 2010. Op deze CD staan alleen instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Je hoort op Outlaw veel verschillende invloeden en stijlen voorbij komen van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Verder staan er enkele covers op van Joe Satriani en Freddy King. Het leverde in de Muziekkrant OOR een leuke recensie op.
Aanvang 22.00; toegang vrij.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?