Jubileumjaar Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn

22 april 2017 - 23 april 2017, van 11:00 tot 22:00, Wijkgebouw Vrijzicht, Zichtweg 92, Apeldoorn

Door Agenda

In het weekend van 22 en 23 april viert Muziekvereniging Eendracht haar 95-jarig bestaan. Met een muziekfestival overdag en ’s avonds een concert in samenwerking met Musikverein Lelbach uit Duitsland gaan zij er aan de Zichtweg 92 bij Wijkgebouw Vrijzicht een mooi feestje van maken.

Hoe het begon
In 1922 werd Muziekvereniging Eendracht opgericht. In het buurtschap Eendracht was er nog geen muziekvereniging aanwezig en werd er altijd gebruik gemaakt van een muziekvereniging uit een ander naastgelegen buurtschap. Na overleg in de buurt is er een bestuur gevormd en zijn ze begonnen met het inzamelen van geld om de verschillende instrumenten aan te schaffen. In 1923 werden de eerste instrumenten aangeschaft en werden de eerste schreden op het muzikale pad gezet.

Waar staan we nu
Nu zijn we 95 jaar verder en bestaat Muziekvereniging Eendracht nog steeds. Onderverdeeld in verschillende doorstroom orkesten zoals het Opstap- en Leerlingenorkest bij de Fanfare en de Leerlingen Slagwerkgroep voor de Slagwerkgroep gaat dit feest gezamenlijk gevierd worden. Er wordt een grote tent geplaatst aan de Zichtweg 92 bij wijkgebouw Vrijzicht waar de repetitie-avonden zijn. Zaterdag overdag wordt er gemusiceerd door bevriende muziekverenigingen en is er genoeg te doen rondom de tent. Er wordt een kleedjesmarkt georganiseerd, er staat een kleinere tent voor singer/songwriters of solisten die van zich willen laten horen. Mocht je hieraan mee willen doen geef je dan op via volgende link jubileum@eendrachtapeldoorn.nl. Voor de allerkleinsten is er een springkussen, kunnen ze geschminkt worden en zijn de ezels van de Ezelboerderij er om geknuffeld te worden. Een hapje en een drankje zijn er ook te verkrijgen in verschillende vormen.

Zaterdagavond Concert
Zaterdagavond is Muziekvereniging Eendracht zelf aan de beurt. Dan geven zij het jaarlijkse voorjaarsconcert in de tent. Verschillende muziekstijlen passeren dan de revue. Met het thema Holland is er een uitgebreid programma om te beluisteren. Dit concert wordt gegeven samen met Musikverein Lelbach. Een bevriende muziekvereniging uit Duitsland die speciaal voor dit weekend is overgekomen naar Nederland. Deze uitwisselingsbezoeken zijn in de jaren 80 ontstaan en worden nog steeds warm onderhouden.

Zondagochtend Koffieconcert
Op de zondagochtend wordt dit concert nog dunnetjes overgedaan met een koffieconcert in dezelfde tent gegeven door Musikverein Lelbach en Muziekvereniging Eendracht. Mocht u de zaterdagavond niet kunnen dan bent u op de zondagochtend zeker welkom. De toegang voor het hele weekend is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?