Jubileumprogramma 125 jaar Grote Kerk

15 september 2017 - 17 september 2017, Grote Kerk

Door Ben Eggermont

Dit jaar viert de kerk haar 125-jarig bestaan. Sinds de ingebruikname in 1892 is de kerk het toneel geweest van vele, vaak levensbepalende gebeurtenissen. Er werd gedoopt, belijdenis gedaan, getrouwd en begraven vanuit de Grote Kerk.

De Stuurgroep voor dit feestweekend heeft vanuit een Apeldoorn ‘brede’ gedachte gewerkt .

Vrijdag 15 september

 • 18:00 uur  Start feestweekend met de Charity/sponsoravond (diner en concert) in de feesttent op het
  parkeerterrein middels inschrijving via charityavond@grotekerkapeldoorn.nl.
 • 20:30 uur  Concert in de kerk door Berget Lewis & ZO! Gospel Choir, toegankelijk voor iedereen, kaarten zijn te koop via www.orpheus.nl
 • 22:00 uur Afterparty in de feesttent voor de Charity-gangers en de mogelijkheid ook even naar het Pleinhuis te gaan voor de tentoonstelling met herinneringen aan 125 jaar Grote Kerk.
  • Meet & Greet met koor en Berget Lewis in de kerk voor de concertgangers. Daarnaast zijn in de kerk de twee schitterende maquettes van de kerk en het Bätz-Witte orgel te bewonderen. De maker hiervan is dhr. Jacques Torn uit Ugchelen.
 • Zaterdag 16 september 19:00 uur – inloop v.a. 18:45 uur Start feestavond in de kerk voor vrijwilligers, oud-vrijwilligers, medewerkers, oud-medewerkers en gemeenteleden met o.a. de officiële onthulling van de kroonluchters en een mini-concert door het Intercontinental Ensemble namens het Nationaal Jeugd Orkest.
 • Zondag 17 september 10:00 uur Feestelijke viering o.l.v. Ds. Bert Schüssler met 4 koren (ACM / Next Generation / Het Grote Kerk
  Koor / Bachkoor),
 • 19:15 uur  Zondagavondcantate ‘Höchsterwünschtes Freudefest’ BWV 194. Uitvoerenden: Het Gelders Bach Collegium o.l.v. Wolfgang Lange. Voorganger is ds. Bert Schüssler.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?