Jubileumvoorstelling PHOENIX Apeldoorn in Orpheus

13 juni 2015, om 19:00, De Veste, Fabianusstraat 4, Apeldoorn

Door Agenda

Phoenix Apeldoorn, vereniging voor internationale dans, zang en muziek, bestaat dit jaar 50 jaar. Op zaterdag 13 juni a.s. presenteert Phoenix om 19.00 uur een spetterende jubileumvoorstelling ‘In de voetsporen van…’ in Theater en Congrescentrum Orpheus.
De voorstelling reist door 50 jaar Phoenix. De combinatie van dans, zang, film en gedichten laten de bezoekers een moderne interpretatie van folklore beleven en geven een beeld van het DNA van Phoenix.

Phoenix, in Nederland een vereniging van formaat, bestaat 50 jaar. Er is in de afgelopen 50 jaar een boeiende cultuur ontstaan. In de voorstelling op 13 juni kunt u zien hoe deze Phoenix cultuur zich heeft ontwikkeld.
Deze geschiedenis begon toen Joop van Gessel op 17 maart 1965 Phoenix oprichtte. Het begon klein en bescheiden met een groep jongeren in de leeftijd van 15-20 jaar met Engelse dansen, live begeleid door Joop op zijn mandoline.
Nu, 50 jaar later, is Phoenix een bloeiende vereniging met zo’n 250 leden in de leeftijd van 4 tot ruim 80 jaar, die wekelijks dansen en zingen in ‘De Veste’ aan de Fabianusstraat in Apeldoorn. De Extra Kindergroep, Phoenix Vocaal en het Dansensemble treden regelmatig op in binnen- en buitenland.
Op 13 juni sluiten we het jubileumjaar af met een voorstelling waarin de jeugdgroepen speelse en vrolijke dansen laten zien en het koor Phoenix Vocaal liederen uit diverse landen laat horen.

Het dansensemble presenteert, naast bestaande choreografieën, ook de première van twee nieuwe choreografieën: Sárköz uit Hongarije en Szászcávás uit Transsylvanië.
In deze voorstelling speelt beeld en het programmaboekje een belangrijke rol. De voetsporen van Phoenix zijn in het programmaboekje letterlijk te volgen.
De regie van de voorstelling is in handen van Marc Bout en Margreet Huizer. Zij zijn artistiek eindverantwoordelijk voor deze voorstelling.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In het kort:
Voorstelling op zaterdag 13 juni in de Rabobankzaal van Orpheus.
Aanvang: 19.00 uur.
Kaartverkoop: via de website www.phoenix-apeldoorn.nl.
Kosten: € 12,50 voor volwassenen en € 9,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Er geldt een vrije zit.

Onlangs heeft de vereniging een weekend lang het jubileum groots gevierd met een kinderfeest, een concert van orkest Raromski, workshops, een feestavond en een receptie waarbij het enige 50 jarige lid, Joke Langen, uit handen van locoburgemeester Paul Blokhuis een erepenning van de gemeente Apeldoorn kreeg uitgereikt.

Phoenix Apeldoorn
Phoenix Apeldoorn, vereniging voor internationale dans, zang en muziek, biedt de mogelijkheid tot dansen voor kleuters, kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Voor beginnende dansers, maar ook voor gevorderde en getalenteerde dansers is er gelegenheid om te dansen. Phoenix beschikt over ervaren en deskundige dansleiding, die met enthousiasme een aantrekkelijk dansprogramma weet te brengen, afgestemd op de verschillende groepen.

Naast het dansen is er een mogelijkheid om bij Phoenix Vocaal te zingen. Ook worden er door het jaar heen muzikale bijeenkomsten en korte zang- en danscursussen georganiseerd. Phoenix beschikt over een danszaal aan de Fabianusstraat 4 in Apeldoorn. Kijk voor meer informatie over Phoenix op Kijk voor meer informatie over Phoenix op www.phoenix-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Dans Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?