JUEZZ.COM

25 augustus 2012 - 20 augustus 2012, om 22:00, bluescafé

Door Redactie

site juezz.com

De oorsprong van Juezz.com ligt in 1997 (toen Mixed-Juezz). Nadat een jaar eerder de ‘founding fathers’ Leo de Mulder en Piet Peters enkele musici enthousiast krijgen om een jazz-blues band te starten, waarin improviseren een belangrijke rol moet spelen, duurt het tot begin 1998 totdat het plan volledig is uitgekristalliseerd en de formatie de passende bezetting vindt. De formule – jazz, blues verstevigd met een portie funk –  klikt, en in juli ’98 van dat jaar beklimt de band voor het eerst het  podium. Een aanwezige journalist schrijft dat het een optreden is, waarin de contouren van een eigen stijl duidelijk hoorbaar zijn.

De band zet geconcentreerd door, vormt daardoor steeds meer een muzikale eenheid, neemt in de studio een demo op en timmert vanaf die tijd met een behoorlijke reeks optredens aan de weg. Eind 2000 gaat de band wederom de studio in. Het resultaat is de CD ‘Not Ashamed’. Op die CD zet Juezz met negen titels een representatieve dwarsdoorsnede neer van het opgebouwde repertoire. Het album bevat zeven nieuw opgenomen songs. Twee titels worden overgeheveld van de in 1999 gemaakte demo. Deze goed ontvangen CD zorgt ervoor dat de band optredens aangeboden krijgt in een ruimere cirkel, waarbij ook Duitsland voor het eerst in beeld komt.

De groep wordt een gewilde gast op festivals. Optredens in alle delen van Nederland zorgen verder voor een mooi gevulde agenda. In 2003 volgt het album ‘It’s been a long time’, grotendeels opgenomen in de bekende ‘Markant Recording Studio’s’. Het blijkt dat ook deze CD kan rekenen op het enthousiasme van het publiek, want de volledige oplage wordt verkocht. Op de 11 tracks wordt ook duidelijk, dat blues en funk invloeden belangrijker worden, echter zonder dat de jazzy oorsprong uit de begin jaren wordt verloochend. Het repertoire wordt steviger. Die tendens zet zich voort en mondt uit in een nieuwe EP die voorjaar 2009 het licht ziet. Hoewel de titel “Can’t go on this way” het tegenovergestelde lijkt uit te drukken, stormt Juezz.com op de ingeslagen weg voort.

Aanvang 22.00 uur entree 5,-

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?