Jumpin’ Joe

30 maart 2013 - 27 maart 2013, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

www.bluescafe.nl

De Haagse band Jumpin’ Joe brengt een mix van west-coast swing en up-tempo jump-blues. Met een origineel en smaakvol repertoir zorgt Jumpin’ Joe voor een fantastisch muzikaal sfeertje. De band schakelt moeiteloos van swingende jump-blues, via shuffles naar een enkele lekkere slowblues. De frontmannen zijn zanger/harmonicaspeler Thijs ‘Spinner’ van Erve en gitarist Jean Raven. Beide heren weten wat werken is en zorgen voor de benodigde spanning en energie in hun solo’s. Bassist Hans van den Oord weet de perfecte ‘jazzy thump-sound’ te creëren met zijn flatwounds en vormt een hecht en enthousiast tandem met drummer Eduard ‘brush-king’ Nijenhuis: een ritme sectie die garant staat voor een strakke en swingende groove.
Thijs van Erve speelde onder de rivieren in allerlei bands, waaronder Billy Bacon blues band en Foul Play, en is ook nog steeds actief bij de Tuff Tunes. Jean Raven speelt als gitarist een hoofdrol in Jumpin’ Joe, maar is tevens een drijvende kracht in Hollandsch Blauw. Hans van den Oord heeft jarenlang het gezicht bepaald van Bluesbite en de BoneTones. Eduard Nijenhuis beroert ook de ketels in the Bootleg blues band. Bij hem swingen zelfs nog zijn broekspijpen onder het eten!
Bij speciale gelegenheden of op verzoek speelt Jumpin’ Joe met de van vele festivals and bands bekende saxofonist Tommy M.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?