Kennismaking Kerschoten EnergieNeutraal

7 september 2012, van 16:00 tot 20:00, Wijkcentrum Groene Hoven

Door Redactie

Op 7 en 8 september worden de bewoners van Kerschoten en Kerschoten West betrokken bij het project Kerschoten EnergieNeutraal (KEN). KEN wil in dit gebied samen met bewoners energie besparen én opwekken. Het is de bedoeling Kerschoten duurzamer te maken en tegelijkertijd de woonlasten voor bewoners omlaag te brengen. En dat met behoud van de kwaliteit van deze mooie naoorlogse woonwijk in Apeldoorn.    

Energiecafé

Op vrijdag 7 september vindt het Energiecafé plaats in het nieuwe wijkcentrum de Groene Hoven aan de Koninginnelaan, van 16.00 tot 20.00 uur. Bezoekers krijgen informatie over duurzame energie en over Kerschoten EnergieNeutraal. Het programma bestaat onder andere uit een presentatie over de doelstellingen van KEN. Verder kunnen bewoners hun energierekening laten beoordelen en bespaartips krijgen. Kinderen kunnen knutselen met duurzame energie.

Energiekramen en rondwandeling

Op zaterdag 8 september, het weekend van Open Monumentendag, kunnen belangstellenden tussen 11.00 een 15.00 uur de Energiekramen bezoeken in het winkelcentrum Mercatorplein. Daarnaast is het om 11.00 uur en om 14.00 uur mogelijk om onder begeleiding van een gids te wandelen langs twaalf tentoonstellingspanelen. Deze zijn geplaatst in de open lucht en laten ‘Kerschoten in beeld’ zien; een expositie met foto’s uit de beginjaren van Kerschoten. De start van de wandeling is op het Mercatorplein bij Primera Westra. Bewoners die op 8 september de wandeltocht niet kunnen maken, kunnen tot eind oktober de tocht alsnog maken. De wandelkaart kan worden afgehaald bij Primera Westra, maar ook bij de VVV, CODA en in het stadhuis.

Kerschoten naoorlogse buurt van nationaal belang

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft een deel van Kerschoten geselecteerd als gebied van nationaal belang voor de periode 1948-1965. De RCE wil bijdragen door samen met KEN te zoeken naar energiebesparende en –opwekkende maatregelen waarbij de kwaliteit van de buurt behouden blijft.

Over KEN

Het mooie naoorlogse gebied Kerschoten energieneutraal maken. Dat is het doel van KEN. KEN wil iedereen betrekken om samen te werken aan toekomstbestendige oplossingen voor een energievriendelijke omgeving. Waar mensen prettig wonen met behoud van kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten.

Om dit te bereiken hebben lokale Apeldoornse organisaties (gemeente, drie woningbouwcorporaties, Stichting Apeldoorn Voorop in Duurzaamheid en Duurzaam Energie Bedrijf Apeldoorn) en een consortium van 14 koploperbedrijven in duurzaamheid zich verenigd in KEN. De wijkraden Kerschoten en de Naald ondersteunen dit initiatief. Meer info op www.kerschotenenergieneutraal.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?