Kerstconcert met Liza Ferschtman & Jonathan Cohen

17 december 2016, om 20:15, Paleis Het Loo, Ingang Loseweg, Apeldoorn

Door Agenda

Concerten op Paleis Het Loo zijn altijd een feestje, maar de kerstconcerten zijn extra speciaal. Uiteraard is het paleis in kerstsfeer en staat er een kerstboom in de Balzaal. Maar u komt natuurlijk vooral voor de muziek. Ook dit jaar hebben we weer iets bijzonders: violiste Liza Ferschtman en Jonathan Cohen op klavecimbel spelen voor u een selectie uit de Mysterie- of Rozenkranssonates van Heinz Ignaz Biber (1644-1704).

In de vijftien Mysterie- of Rozenkranssonates mediteert Biber over momenten uit het leven van Jezus en Maria. De reeks van 15 is onderverdeeld in drie groepen (5 ‘blije’, 5 ‘bedroefde’ en 5 ‘glorierijke’). In de meeste sonates wordt gebruik gemaakt van scodatura: een andere stemming van een paar of alle snaren.
Het wordt een bijzonder kerstconcert!

Jonathan Cohen is een van de beste jonge muzikanten van Groot-Brittannië. Hij heeft een opmerkelijke carrière als dirigent, cellist en toetsenist. Bekend om zijn passie en inzet voor kamermuziek is Jonathan ook thuis in zulke uiteenlopende activiteiten als barokke opera en het klassieke symfonische repertoire.
De gelauwerde violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd.

Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. In 2006 ontving zij de Nederlandse Muziekprijs (de hoogste onderscheiding voor een musicus in Nederland). Liza Ferschtman soleerde wereldwijd met vele vermaarde orkesten en heeft daarnaast een grote passie voor kamermuziek.

Kerstconcert:
Liza Ferschtman, viool
Jonathan Cohen, klavecimbel
Zaterdag 17 december 2016 (UITVERKOCHT) en zondag 18 december 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 37,50, t/m 30 jaar € 18,75
Programma: Biber
Meer informatie: www.paleisconcerten.nl
U kunt kaarten bestellen via de website:
www.paleisconcerten.nl

Kaartinformatie:
Mobiel: 06 – 21 18 29 44

Stichting Paleisconcerten KvK nr 08156906
Postbus 4149 BTW nr 8179.95.316.B01
7320 AC APELDOORN NL29 RABO 0140289178

telefoon: 06-21182944 www.paleisconcerten.nl
e-mail: info@paleisconcerten.nl

Voor meer informatie over de concerten van de Stichting Paleisconcerten kan contact opgenomen worden met:
Jeannette Groenink – pr/webmaster: 06-44400059

Stichting Paleisconcerten
Het bestaan van wat nu de Stichting Paleisconcerten is, begon met het concert van klavecinist Gustav Leonhardt op 10 november 1984 georganiseerd door
Stichting ’t Konings Loo. Vele concerten met talloze musici en muziekgezelschappen volgden. En het waren niet de minsten die optraden: Abby de Quant, Daniël Wayenberg, Janine Jansen, Ronald Brautigam, Jaap van Zweden, Wibi Soerjadi, Lavinia Meijer, Arthur Jussen en vele anderen verzorgden de voornamelijk klassieke concerten in de prachtige ambiance van de Balzaal van Paleis Het Loo.
In 1995 werd de organisatie van de concerten ondergebracht in een aparte stichting, de Stichting Paleisconcerten. Deze stichting organiseert op de laatste zaterdag van iedere maand (m.u.v. de zomermaanden) concerten in de Balzaal van Paleis Het Loo.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
Carolina ‘t Hoen – voorzitter
Peter ‘t Hoen – secretaris
Alwin Dros – penningmeester
Hans Oostendorp – locatiemanager
Esther Schut – kaartverkoop en gastvrouw
Jeannette Groenink – pr /webmaster
Herman Bakhuis – algemeen bestuurslid
Gertjan Schut – adviseur

Het bestuur, dat volledig uit vrijwilligers bestaat, wordt daarnaast ondersteund door Clary Oldigs (gastvrouw).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?