Kikker viert feest!

22 augustus 2014 - 11 januari 2015, van 00:00 tot 23:59, CODA

Door Agenda

Leo Pold

Feestelijke kindertentoonstelling in CODA Junior met illustraties van Max Velthuijs | 22.09.2014 t/m 11.01.2015

Kikker viert feest! is de feestelijke tentoonstelling in CODA Junior die kinderen de gelegenheid geeft in de bijzondere wereld van Kikker en zijn vriendjes te stappen. Omdat Kikker 25 jaar bestaat en het thema van de Kinderboekenweek ‘Feest’ is, maken we er in CODA natuurlijk een groot feest van. En jij bent uitgenodigd! Kom je ook?

Kikker werd 25 jaar geleden bedacht door Max Velthuijs. Bij het verjaardagsfeest van Kikker hoort niet alleen een fantastische tentoonstelling maar ook een mooi feest met spelletjes. Zo kunnen peuters en kleuters cadeautjes hengelen uit een vijver, zich verkleden als Kikker, een tafel met cadeautjes versieren en aan tafel zingen. Voor, tijdens en na de Kinderboekenweek (1 tot en met 12 oktober) zijn alle kinderen uitgenodigd om feestelijke kikkersprongen te maken en zich uit te leven in de Kikker viert feest! tentoonstelling. Het kikkerfeest in CODA Junior begint op 22 september 2014 en duurt tot en met 11 januari 2015.

In de wereld van Kikker en zijn vriendjes is iedereen gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter. Kikker en zijn vriendjes weten van de wereld te genieten: ze zijn met weinig gelukkig en leven in goede harmonie. Bij eventuele dilemma’s geeft Max Velthuijs aan het eind van het boek steeds een positieve oplossing.

Max Velthuijs
Max Velthuijs (1923-2005) werd in Den Haag geboren. Na een opleiding tot grafisch ontwerper begon hij na de Tweede Wereldoorlog met het maken van politieke prenten en het ontwerpen van affiches, advertenties, boekomslagen en drukwerk. Hij begon in 1962 met het illustreren van kinderboeken. Internationale erkenning volgde snel. In 1977 ontving hij zijn eerste Gouden Penseel voor de illustraties bij Het goedige monster en de rovers. Ook Klein Mannetje vindt geluk, Kikker in de kou en Kikker is Kikker werden met een Gouden Penseel bekroond. Er volgden nog een aantal Gouden en Zilveren Griffels en penselen. Velthuijs werd in 2004 bekroond met de internationale Hans Christian Andersen Award. Kikker was het alter ego van Max Velthuijs; een sympathieke optimist. “Is het leven niet prachtig!” was zijn motto. De prentenboeken van Velthuijs worden in ruim 57 landen, inclusief China, met groot succes verkocht. Ter gelegenheid van de 25-jarige verjaardag van Kikker is Het vrolijke voorleesboek van Kikker samengesteld met zeven eerder verschenen verhalen.

www.coda-apeldoorn.nl/kikker

Kinderboekenweekfeest | 04.10.2014 | 12.30-17.00 uur | CODA
Omdat de Kinderboekenweek zestig jaar bestaat, gaat bij CODA dit jaar het dak eraf! We vieren op zaterdag 4 oktober een gaaf feest met spetterende voorstellingen, knutselworkshops en superleuke activiteiten. Ook wordt het Apeldoornse Uiltje voor het beste kinderboek uitgereikt en geven bekende schrijvers zoals Manon Sikkel en Jozua Douglas leuke workshops en voorstellingen. Natuurlijk mag je je broers en zussen, opa en oma, buren en vrienden meenemen, maar het wordt vooral voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar een geweldige middag.

Kaartjes kosten in de voorverkoop slechts € 3,50. Aan de kassa betaal je op 4 oktober € 5,-

www.coda-apeldoorn.nl/feest

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?