Kim Janssen zorgt voor opwarming barbecue-avond Gigant

29 juli 2012, van 16:15 tot 22:00, Gigant

Door Redactie

Gigant

De 24-jarige singer/songwriter is met name bekend van de band The Black Atlantic maar in 2009 kwam hij ook met een solocarrière op de proppen. Zondag 29 juli zal hij optreden in het kader van Plato’s muziekcafé in het café van Gigant of bij mooi weer op het terras. Het optreden begint om 16.15 uur en de toegang is gratis. Aansluitend kun je aan tafel bij de Bring Your Own barbecue.

Kim Janssen werd geboren in Groningen maar heeft zijn hele jeugd doorgebracht in Thailand en Nepal. Op zijn zestiende keerde hij terug naar Nederland en richtte zich vol op muziek. Twee jaar toerde hij met The Black Atlantic de wereld rond. In de tussentijd nam hij zijn tweede soloalbum op.

Het album heet Ancient Crime en kwam begin dit jaar uit. Het album vertolkt rust, ultieme rust. Het is een conceptalbum over traditionele kostscholen. Voor zijn nummers putte hij voornamelijk uit zijn ervaringen in Azië, waar hij zelf op een kostschool zat, en die combineert hij met zijn muziekelementen uit folkpop en indie-classic. Het album werd een project wat in de winter plaatsvond, waardoor er veel winterinvloeden en donkere sferen te horen zijn. Maar ook in deze zomermaanden zal hij bij Gigant niet misstaan. ‘Het is uiteindelijk een mooie donkere plaat, die je het hele jaar kan draaien’, aldus Kim Janssen.

Na afloop van het muziekcafé zal er deze zondag weer een Bring Your Own barbecue plaatsvinden. Neem je spiesjes mee en Gigant zorgt voor het brood, friet, de sauzen, het eetgerei en een rijkgevulde bar. Ook kun je aan de bar een vleespakket halen voor € 10,-.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?