Kinder Cultureel Café 18 oktober in Gigant

18 oktober 2017, om 15:00, Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Voor het 3e jaar op rij organiseert de redactie van het Cultureel Café Apeldoorn een kindermiddag: het Kinder Cultureel Café. Zoals ook bij de ‘grote-mensen-editie’ vindt deze plaats in de Theaterzaal van Gigant. Dit jaar op woensdagmiddag 18 oktober om 15:00 uur
(in de herfstvakantie).

We beginnen de middag met een verhaal van vertelster Nericha Marchena. Zij is geboren op Curaçao en vertelt eigen en bestaande verhalen. Haar verhalen gaan onder andere over Anansi, die een tikje egoïstisch is en zijn tegenstanders altijd te slim af weet te zijn! Nericha’s verhalen zijn niet alleen leuk om naar te luisteren, maar zijn ook leuk om naar te kijken.

Na de verhalen is het tijd voor wat muziek, dit wordt verzorgd door de Apeldoornse popschool. Zij geven les aan jong en oud op bijna ieder instrument. Iedereen vanaf 6 jaar is hier welkom voor gitaar-, bas-, drum-, toetsen- of zangles. Het belooft een zeer swingend intermezzo te worden!

We hebben geen pauze op deze middag en gaan van muziek door naar een andere wereld: namelijk die van Virtual Reality. Margot Appelman van CODA komt ons het een en ander vertellen en laten zien uit het VR-Lab. Vanaf 8 jaar zijn kinderen in het VR-Lab welkom om met een speciale bril op safari te gaan, naar de prehistorie af te reizen of om bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door reeds afgebroken gebouwen te gaan. Er gaat een wereld voor je open!

 

We sluiten af met iets heel anders: dans! Ditmaal verzorgd door volksdansvereniging Phoenix. De extra kindergroep zal een demonstratie laten zien van een aantal verschillende dansen. Deze komen van over de hele wereld, maar ook uit Nederland. Je zult gegarandeerd de zaal swingend weer verlaten.

Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en natuurlijk kinderen en kleinkinderen:
Wees welkom op woensdagmiddag 18 oktober om 15 uur.

Houd er rekening mee dat de zaal van Gigant een beperkt aantal zitplaatsen heeft. Vanaf heden kun je (gratis) kaarten afhalen bij de kassa van Gigant. Vol=vol!

Volgende edities:

di 21 nov 2017, 20:00
do 8 feb 2018, 20:00
di 17 apr 2018, 20:00

Alle voorstellingen in de theaterzaal van Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?