Kinder Parade Festijn

8 juli 2012, van 11:00 tot 18:00, Oranjepark

Door Randy Gasper

Zondag 8 juli 2012 vindt van 11.00 – 18.00 uur de derde editie plaats van het Kinder Parade Festijn. Een groots, maar knus en oergezellig festival voor het hele gezin, waar jong en oud kan genieten van voorstellingen, workshops, ludieke parades en veel activiteiten en versnaperingen daaromheen. Een dagje parade in het Oranjepark van Apeldoorn. Een mooie start van de schoolvakantie.

Veel dansers, zangers en acteurs geven voorstellingen. De acteurs maken ‘parade’ voor hun voorstellingen. Bijvoorbeeld door heel mooi te zingen voor hun tent, gekke grapjes te maken, of een klein stukje van hun voorstelling te verklappen, waardoor je wilt weten hoe het verder gaat.

We hebben dit jaar weer een aantal bekende favorieten zoals Diabolo Huub, de Markies en Markiezin en de Mheeniacs. Tim Koldenhof producties is weer aanwezig met de filmworkshop, maar nu ook met een theatervoorstelling. Nanda roep is aanwezig met een boekenliedjes voorstelling. Nieuwkomer is Ruth Bakker, bekend van de kindervoorstelling van Dirk Scheele. Zij komt met een vrolijke, interactieve en muzikale theatervoorstelling.

Festivalterrein
Ook zijn er overal kinderactiviteiten en workshops buiten de tenten. Zo is er een glamourshoot waarin jij model bent, je kan vlotten bouwen, een dj workshop volgen, ezeltje rijden, je laten schminken of je vermaken op het speelterrein ‘Apeldoorn on the Beach’ met veel spetterpret. De allerkleinsten kunnen bij de speciale Kinderopvang OOK terecht. Natuurlijk is er voor de kinderen een speciaal horecaterras waar je broodjes worst en pizza kan krijgen met een glaasje ranja, of zelf een cakeje kan versieren en figuurpatatjes kan maken. Een gratis ritje in de zweefmolen wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Blinq Carwash!

Speciaal voor de papa’s en mama’s
Maar ook voor de papa’s en mama’s is het extra genieten!  Natuurlijk zullen zij minstens zoveel plezier beleven aan de voorstellingen. Slenter lekker over het terrein om de kinderkleedjesmarkt te bezoeken en langs de vele kraampjes.  De gratis rit van Blinq in de zweefmolen is niet alleen voor de kinderen!  Schuif aan op het grote, gezellige horecaterras voor overheerlijke italiaanse koffie, lekkere broodjes, hapjes en drankjes. Of ga lekker picknicken. Kan je op een kleed kijken naar alles wat er gebeurt. We sluiten het festival feestelijk af met live muziek bij het terras.

Toegang en reserveren kaarten
De toegang tot het Kinder Parade Festijn is gratis. Voor een aantal onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Tickets voor de betaalde voorstellingen variëren in prijs van 2,00 euro t/m 5,00 euro per voorstelling. Je kan ook van te voren kaarten bestellen zodat je zeker weet dat je de voorstelling kan zien.

Kijk op www.kinderparadefestijn.nl voor het reserveren van tickets en meer informatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?