Kinderboekenweek met knallend kidsfeest en kleurrijke kindertentoonstelling in CODA

5 oktober 2013, van 13:00 tot 16:30, CODA

Door Agenda

www.recreatiekrant.nl

CODA staat van 2 tot en met 13 oktober in het teken van de jaarlijkse Kinderboekenweek en organiseert zaterdag 5 oktober het Kinderboekenweekfeest met tal van activiteiten, workshops en (sport)demonstraties.

 Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Sport en Spel en onder het motto Klaar voor de Start worden landelijk tal van activiteiten georganiseerd en CODA doet hier uiteraard aan mee! Zo is in CODA Museum de tentoonstelling Klaar voor de start?… Af! te zien en worden er spetterende activiteiten georganiseerd tijdens het Kinderboekenweekfeest.

CODA organiseert dit feest samen met ApeldoornseKids waarbij ook een Kids Uitmarkt gehouden wordt. Alle kinderen zijn van harte welkom op het Kidsfeest dat om 13.00 uur feestelijk wordt geopend met de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje aan Niki Smit voor haar boek 100% Julia. Volgens Apeldoornse kinderen uit de Kinderjury was dat het beste kinderboek van 2012! Daarna volgt een te gekke openingsact van Tim Koldenhof; het feest duurt tot 16.30 uur. Er is echt van alles te beleven zoals een Meet & Greet met Geronimo Stilton, Joke van Leeuwen en Niki Smit; verschillende knutsel-, musical- en schermworkshops, voorstellingen en (sport)demonstraties. Bij de kraam van Kinderboekwinkel Benjamin kunnen boeken van de aanwezige schrijvers gekocht worden die direct door hen gesigneerd kunnen worden.

 Op de Kids Uitmarkt kan iedereen zien welke kinderactiviteiten in en rond Apeldoorn georganiseerd worden. Van cupcakes bakken tot dans, sport en spel: het is er allemaal!

Toegangskaarten voor het Kidsfeest zijn verkrijgbaar in alle CODA Bibliotheken en bij Kinderboekwinkel Benjamin (Nawijn en Polak). CODA leden profiteren van korting op de entreeprijs en nieuw dit jaar is de extra voordelige familiekaart voor vier personen. Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/kidsfeest.

 Kinderen tot en met 15 jaar die nog geen lid zijn, kunnen zich tijdens de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober gratis laten inschrijven. Zij krijgen dan gelijk de CODA pas en kunnen direct boeken lenen. Met de CODA Bibliotheekpas heeft u overigens gratis toegang tot CODA Museum en kunt u profiteren van tal van andere voordelen; kijk voor meer informatie op www.voordeelmetjebiebpas.nl.

De tentoonstelling Klaar voor de start?… Af! is nog tot en met 5 januari 2014 in CODA Museum te bekijken en hier zijn illustraties van Harmen van Straaten en Loes Riphagen te zien. Van Straaten heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2013 Je bent super…Jan geschreven en het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek is van de hand van Riphagen.

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen de sportieve uitdaging aangaan in het digitale spel Codewoord. Dit spel kan thuis, in de klas of in de bibliotheek gespeeld worden en is vanaf 30 september te vinden op de website van CODA (www.coda-apeldoorn.nl/kidsfeest).

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?