Kinderboekenweekfeest

4 oktober 2014, van 12:30 tot 17:00, CODA

Door Redactie

CODA

Mooie dromen en heerlijk feestvieren: niets is zo leuk als dat! CODA Museum combineert het en viert voor en na de Kinderboekenweek een bijzonder droomfeest in een tentoonstelling met illustraties van Alice Hoogstad. En dat doen we niet alleen omdat de Kinderboekenweek zestig jaar bestaat maar vooral omdat we speciaal voor jullie een spetterend feest willen geven in CODA!

Tentoonstelling Het Grote Dromen Feest en het Kinderboekenweekfeest op zaterdag 4 oktober in CODA.

De Kinderboekenweek (1 tot en met 12 oktober) wordt dit jaar voor de zestigste keer gehouden. Het thema is dan ook niet voor niets Feest! Met de prachtige illustraties van Alice Hoogstad in de tentoonstelling Het Grote Dromen Feest daagt CODA je niet alleen uit om feest te vieren maar ook om heerlijk weg te dromen. Zo kun je in een levensgrote feesthoed je dromen vangen, door de ruimte vliegen, een dagdroom maken of een mooi droomliedje componeren. Deze feestelijke en interactieve tentoonstelling wordt omlijst door levensgrote afbeeldingen van de feestende vriendjes uit de boeken van illustrator Alice Hoogstad.

Alice Hoogstad

Alice Hoogstad (1957) wist al heel jong dat ze niets anders wilde dan de hele dag tekenen. Het liefst maakt ze illustraties waar dieren een hoofdrol in spelen. Ze maakte onder andere illustraties voor de boeken over Polleke van Guus Kuijer en voor Sesamstraat. Samen met Philip Hopman en Alex de Wolf realiseerde zij grote wandschilderingen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Samen met haar man, Ton Wegman, maakt zij aan een nieuw prentenboek. Alice Hoogstad woont en werkt in de buurt van Amsterdam. Alice studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, de huidige Willem de Kooning Academie. Naast illustraties voor prentenboeken maakt Alice ook vrij werk. 

Kinderboekenweekfeest | 04.10.2014 | 12.30-17.00 uur | CODA

Omdat de Kinderboekenweek dit jaar zestig jaar bestaat, gaat bij CODA het dak er af! We vieren op zaterdag 4 oktober een gaaf feest met spetterende voorstellingen, knutselworkshops en superleuke activiteiten. Ook wordt het Apeldoornse Uiltje voor het beste kinderboek uitgereikt en geven bekende schrijvers zoals Manon Sikkel en Jozua Douglas leuke workshops en voorstellingen. Natuurlijk mag je je broers en zussen, opa en oma, buren en vrienden meenemen, maar dit Kinderboekenweekfeest in CODA is vooral voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar leuk.

Kaartjes kosten in de voorverkoop slechts € 3,50. Aan de kassa betaal je op 4 oktober € 5,-

www.coda-apeldoorn.nl/feest 

Feest in de klas!

Speciaal voor groep 4 en 5 van het basisonderwijs heeft CODA een lespakket ontwikkeld. Meer informatie over dit lespakket of een klassenbezoek kan opgevraagd worden bij educator Bauke Liebrand (b.liebrand@coda-apeldoorn.nl).

Meer feest!

CODA organiseert bij deze tentoonstelling ook een aantal Kinderateliers en Kinderfeestjes waarbij kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Meer informatie is te vinden op www.kunstenaarvooreendag.nl of www.coda-apeldoorn.nl/jeugd/jeugdkinderfeestjes. Daarnaast is de tentoonstelling Kikker viert feest! van 22 september 2014 tot en met 11 januari 2015 te zien in CODA Junior (CODA Centrale Bibliotheek).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?