Kinderboekenweekfeest in CODA

7 oktober 2017, van 12:30 tot 17:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn - CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

De feestelijke middag begint om 12.30 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. De officiële opening heeft om 13.00 uur plaats in CODA Museum en wij heten u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

Er zijn tal van verwonderende voorstellingen, verrassende workshops en te gekke activiteiten maar natuurlijk is dit feest niet compleet zonder een bezoek van bekende kinderboekenschrijvers en een illustrator. Deze keer zijn dat Janneke Schotveld & Annet Schaap, Nanda Roep, Mirjam Oldenhave en Erik Nieuwenhuis (Oirik). De middag begint met een spectaculaire opening en met de uitreiking van het Apeldoornse Uiltje, de prijs voor het beste kinderboek volgens de Apeldoornse kinderjury.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Zondag 9 oktober 2016

Door Peter Vroon

CODA heeft gisteren (8 oktober) de Kinderboekenweek met een daverend feest ingeluid. Een Apeldoorns gekleurd feest, want kinderboekenschrijver/illustrator/beeldend kunstenaar Marius van Dokkum was onder anderen van de partij. Evenals Jenny Bakker – ze valt mogelijk weer in de prijzen – die met haar illustraties menig kinderboek heeft opgeluisterd.

De Kinderboekenweek heeft het thema ’Oma’s en opa’s: voor altijd jong!’ meegekregen. Want in deze tijden van ontlezing en druk, druk, druk is er voor grootouders (waaronder ondergetekende in het gezelschap van zijn kleindochters) een belangrijke rol weggelegd: voorlezen.

Maar wat is een mooi kinderboek zonder mooie tekeningen? Jenny Bakker weet daar alles van. Haar artistieke bijdrage aan ’De Reis van Raaf en Papegaai’ spreekt boekdelen. Onder haar leiding mochten kinderen in CODA zelf een strip maken. Niet iedereen klaarde klus meteen. ,,We gaan het thuis verder afmaken’’, aldus mijn kleindochters.

Uiteraard was er nog veel meer te doen. Zo hadden de jongste aanwezigen hadden de keuze uit een aantal workshops. Zingen en timmeren waren andere onderdelen van het feest waarmee CODA nog eens nadrukkelijk onderstreepte hoe belangrijk het kinderboek is. Lezen, je kunt er niet vroeg mee beginnen. Opa’s en oma’s die veel voorlezen weten dat al heel lang.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?