Kinderconcert van Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn voor vijfde keer in CODA!

26 augustus 2015, om 14:00, CODA museum

Door Agenda

http://www.masterclass-apeldoorn.nl/

De 25ste editie van de Internationale Masterclass, een evenement boordevol kamermuziek, heeft dit jaar van maandag 24 augustus tot en met zondag 30 september plaats op diverse locaties in Apeldoorn en omgeving. De masterclass voor kinderen en het bijbehorende concert op woensdagmiddag 26 augustus wordt voor de vijfde keer gegeven in CODA Museum. CODA trakteert daarom op een gereduceerde toegangsprijs.

Kinderen luisteren op deze woensdagmiddag 26 augustus in CODA naar het korte muzikale verhaal ‘Kleine mier heeft pijn’, uitgevoerd door een verteller en klarinettist. Het is een Tsjechisch volksverhaal over een mier die zich niet lekker voelt. De mierendokter komt, maar de kleine mier heeft nog steeds pijn. Na afloop van de masterclass is er nog voldoende tijd om met de hele familie CODA Paper Art 2015 te bezoeken. Deze tentoonstelling laat een dwarsdoorsnede zien van de mogelijkheden van het werken met papier: objecten waarbij de unieke eigenschappen van papier als uitgangspunt worden gebruikt of waarbij papier juist als beelddrager wordt toegepast. De kunstenaars in de tentoonstelling introduceren ons in hun gedachtewereld met inspirerende en verrassende werken.

Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn

De Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn organiseert al meer dan twintig jaar masterclasses voor kamermuziek. Ruim veertig musici vanuit de hele wereld komen ieder jaar in de laatste week van augustus naar Apeldoorn. Hier krijgen zij masterclasses van topmusici. Daarnaast bereiden zij zich, onder leiding van de masters, voor op concerten die later in die week worden uitgevoerd. Deze concerten hebben plaats in CODA Museum Apeldoorn, schouwburg Orpheus, Paleis Het Loo en in het Kröller-Müller Museum (Otterlo). Masterclass Apeldoorn is in de loop der jaren uitgegroeid tot een kamermuziekevenement van hoge kwaliteit dat door deelnemers, docenten en bezoekers uit Apeldoorn en daarbuiten zeer gewaardeerd wordt.

Kinderconcert Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn | woensdag 26 augustus, vanaf 14.00 uur | CODA Museum – Auditorium| kinderen tot 16 jaar gratis toegang; volwassenen € 5,- (normaal € 10,-) | Het volledige programma van Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn vindt u op www.masterclass-apeldoorn.nl.

ONDERWERPEN

Kunst Muziek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?