Kindercursus Bach op Zolder [LAATSTE KAARTEN!]

20 maart 2016, van 15:00 tot 15:15, Hanoszaal te Apeldoorn

Door Agenda

Op avontuur in klassieke muziek met de Matthäus Passion

Klassieke muziek voor kinderen. Is dat niet saai? Integendeel! Beleef de klassieke muziek op een manier die je waarschijnlijk nog nooit meegemaakt hebt. Meesterverteller Rudolf Nammensma vertelt spannende verhalen en neemt de kinderen zo mee in de wereld van de klassieke muziek.

Het verhaal, de muziek, de beleving en de achtergronden erachter laat hij op een speelse manier horen en zien. Op avontuur in klassieke muziek is een interactieve voorstelling waarin met beeld en geluid een aansprekend verhaal wordt neergezet. Elke voorstelling staat er een ander beroemd klassiek werk centraal.

 

Vermakelijke reis door muziekland

Rudolf Nammensma laat de kinderen op een speelse manier in aanraking komen met bijvoorbeeld een concert, een symfonie en een opera. Hij laat de emoties in het werk zien en maakt het voelbaar voor de kinderen. Wat beeldt de muziek uit? Wat doet het met mij? Wat voel jij daarbij? Waarom word je vrolijk van bepaalde muziek, en waarom een beetje sip van andere muziek? En dat alles op zeer vermakelijke en speelse manier in Op avontuur in klassieke muziek.

 

Stemmen op zolder (of: de Matthäus Passion)

Op avontuur in klassieke muziek vertelt het muzikale avontuur dat te maken heeft met de Matthäus Passion. De vader van Karel is componist. Hij is steeds tot diep in de nacht aan het werk. Waar is hij toch mee bezig? Moet Karel hem helpen? Dan ineens klinken er stemmen uit de kamer van zijn vader. Wat is er aan de hand? Zal Karel naar binnen gaan? Of blijft hij wachten?

 

Interactief avontuur

Ga Op avontuur in klassieke muziek en beleef een middag vol spannende verhalen en wetenswaardigheden over klassieke muziek. Dit interactieve muzikale avontuur is vooral leuk voor kinderen van 8 jaar en ouder. En niet alleen interessant en vermakelijk voor kinderen, maar ook voor ouders en grootouders!

Op avontuur in klassieke muziek’: ,,Het geheim van kinderen ergens voor interesseren is hen erin betrekken. Rudolf Nammensma begrijpt dat” (Friesch Dagblad)

 

Kinderopvang Snoopy en Bso Woodstock

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert Kinderopvang Snoopy leuke activiteiten in de foyer. Vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling ben je van harte welkom. Toegang tot deze activiteiten voorafgaand aan de voorstelling is gratis. Meer informatie over Snoopy: www.kinderopvang-snoopy.nl.

 

Zondag 20 maart, 15:00 uur

Hanoszaal

Kaarten € 8,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?