Klassiekers van Ozu in Gigant

1 juni 2015 - 20 mei 2015, Gigant Apeldoorn

Door Redactie

Vanaf mei brengt EYE de digitaal gerestaureerde klassieker Tokyo Story van Yasujiro Ozu uit in filmtheaters, waaronder Gigant. In mei en juni vertoont Gigant nog meer filmklassiekers van Ozu. Film tickets kosten €9,00 (€7,00 voor Vrienden van Gigant) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant of via www.gigant.nl

Tokyo Story en Equinox Flower
In mei vertoont Gigant twee van de vijf filmklassiekers die op het programma staan onder de naam ‘Tokyo Stories’.

Tokyo Story (Tokyo monogatari) is één van Ozu’s meest dramatische films. Een indringende observatie van de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokio. Wanneer het bejaarde echtpaar naar de stad komt, blijken de kinderen zo druk met zichzelf dat ze geen tijd voor hun ouders hebben.

Equinox Flower (Higan-Bana) is een dramafilm over het huwelijk van een dochter. De filmtitel verwijst naar de amarayllisbloem. In zijn Ozu’s eerste kleurenfilm wordt rood gebruikt als één van de belangrijkste compositiemiddelen. De digitaal gerestaureerde versie werd in 2013 voor het eerst vertoond op het filmfestival in Venetië.

De volgende titels van Ozu vertoont Gigant in juni: Good Morning (Ohayo), Late Autumn (Akibiyori) en An Autumn Afternoon (Samma no aji).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?