Kledingbeurs voor Gambia op De Heemgaard

23 januari 2018, van 10:00 tot 16:00, De Heemgaard

Door Agenda

Leerlingen van De Heemgaard organiseren op zaterdag 27 januari van 10.00 tot 16.00 uur een kledingbeurs om geld op te halen voor de Lower Basic Cycle School in Sittanunku, Gambia.

Elk jaar gaat een groep leerlingen van De Heemgaard naar Gambia toe om de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast organiseren leerlingen het hele jaar acties om geld op te halen voor de school. De afgelopen jaren zamelden leerlingen al geld in voor nieuw meubilair, een omheining voor de school en lesboeken. Dit jaar haalt De Heemgraad geld op om de salarissen van de leerkrachten van de kleuterschool te betalen. “Kleuteronderwijs wordt in Gambia niet door de staat betaald. Dat betekent dat deze leerkrachten helemaal geen salaris krijgen,” vertelt Rob Stevelmans, rector De Heemgaard.

Kledingbeurs

De negentien leerlingen die dit jaar naar Gambia vertrekken willen door middel van de kledingbeurs geld ophalen om hun reis naar Gambia te bekostigen en bij te dragen aan de salarissen van de leerkrachten in Gambia. Ook docenten en leerlingen van De Heemgaard die niet meegaan naar Gambia, verkopen op 27 januari kleding. Hun opbrengst gaat rechtstreeks naar Gambia.

Rob Stevelmans: “Het Gambiaproject draagt bij aan een stukje vorming; het in de praktijk iets voor een ander betekenen. Leerlingen zijn ontzettend gemotiveerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor de school in Gambia. Dat is mooi om te zien.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?