Kleurrijk werk bij H10a

17 april 2016

Door Redactie

Op zondag 17 april is de opening van de expositie met werk van drie heel verschillende kunstenaars, met toch ook weer raakvlakken. De opening wordt verricht door Rieks Hoogenkamp en Anne Berk.

Er zijn schilderijen van Jeltje Hoogenkamp-Jansen, heel intens en warm in haar kleurgebruik. Zij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld-academie in Amsterdam en doet veel exposities bij voorkeur rondom een thema, b.v. Het zonnelied of de werken van barmhartigheid. Nu voor het eerst in Apeldoorn te zien.

Daarnaast laat ook Pero Mate Anusic schilderijen zien. Zijn werk – voornamelijk op groot schoolplaten-formaat – bestaat uit stillevens (plantengeografie) en monochrome ikonenbeelden op paneel (anatomie van de engel), te beschouwen als een kleine hommage aan de Hollandse stillevens van de 17e eeuw.

De objecten in deze expositie zijn van Noam Ben-Jacov, die zijn opleiding deed aan het Nova Scotia College of Art & Design, Halifax en de Gerrit Rietveld Academie. Noam verzamelt ervaringen, beelden en alledaagse situaties en zet die om in een vorm. Vanuit het experiment komt hij zo tot zijn eigen taal en weg, met het menselijk lichaam als ‘middelpunt’. Hij is Winnaar BlauLAUT-2015 Prijs voor Interdisciplinaire Kunst. Van hem is een video-presentatie te zien bij de opening.

Naast het werk van de gastexposanten is natuurlijk ook werk te zien van de leden van kunstenaarscollectief H10a: Anneke Eggermont, Ineke Moes, Gerard Oltmans, Karim Omayri, Roel Ottow, Ranko Skenderija, Kees en Sonia Woestenenk

De tentoonstelling te zien van 12 april – 29 mei, en de toegang is vrij. open: woensdag-zondag 13.00-17.00 u.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?