Klimmendaal informatieavond dreumesgroep

13 september 2016, van 19:00 tot 21:15, Klimmendaal Het Kroonpad, Citroenvlinder 51 in Apeldoorn

Door Agenda

Klimmendaal locatie Apeldoorn is gestart met een dreumesgroep. Deze groep is speciaal voor jonge kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar en hun ouders waarbij er problemen of vragen zijn rond de motorische en/of algehele ontwikkeling van het kind. In een periode van 8 weken wordt op basis van de hulpvragen van de ouders het kind op alle ontwikkelingsgebieden in kaart gebracht.

In de dreumesgroep biedt Klimmendaal aan kleine groepen kinderen korte multidisciplinaire observatie in nauwe samenwerking met ketenpartners zoals de reeds betrokken kinderfysiotherapeut of andere behandelaar. Vervolgens krijgen de ouders concrete tips en (behandel)adviezen. Hiermee kunnen zij vervolgens verder aan de slag om de ontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te stimuleren. Vader van de 1-jarige William: “Dankzij de dreumesgroep ben ik geïnspireerd om actief bij te dragen aan zijn ontwikkeling en heb ik de mogelijkheden hiervoor aangereikt gekregen”.

Informatiebijeenkomst professionals
De start van deze groep is voor Klimmendaal aanleiding om een informatiebijeenkomst voor professionals te organiseren met als thema ‘samen gestroomlijnde zorg voor 0-4 jarigen’. Deze avond is bedoeld voor professionals zoals kinderfysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. Het programma zal bestaan uit een aantal korte workshops over inhoudelijke onderwerpen zoals pre-verbaal trauma bij het jonge kind, testdiagnostiek bij 0-4 jarigen en inzet van voorzieningen. Deze workshops worden gegeven door deskundige behandelaars van de verschillende disciplines binnen Team Kind en Jeugd Klimmendaal locatie Apeldoorn.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 13 september 2016 van 19.00 – 21.15 uur op locatie Klimmendaal Het Kroonpad, Citroenvlinder 51 in Apeldoorn (dit is in het multifunctioneel gebouw Het Kristal). Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot 5 september aanmelden via www.klimmendaal.nl.

Klimmendaal is per 1 januari 2016 ontstaan uit een fusie tussen revalidatiecentra RMC Groot Klimmendaal in Arnhem en ViaReva in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?