Na Knielen op een bed violen nog een voorpremière in de serie Boek & Film: De Helleveeg

29 maart 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Naar de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden | dinsdag 29 maart in Gigant, 19.30 uur

Dinsdag 29 maart wordt in de serie Boek & Film wederom een voorpremière in Gigant gedraaid: De Helleveeg, een bitterzoet familiedrama naar de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. De sterrencast bestaat onder andere uit Hadewych Minis, Gijs Scholten van Aschat, Frank Lammers en Beau Schneider. De Helleveeg is alweer de op een na laatste boekverfilming van dit seizoen dat op 19 april afgesloten wordt met de film Brooklyn. Wil je zeker zijn van een kaartje voor De Helleveeg, koop dit dan nu alvast online via gigant.nl of bij de kassa van Gigant. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Het verhaal

Tiny is een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar twaalf jaar jongere neefje Albert is gefascineerd door zijn bijzondere tante en dol op haar verhalen. Haar ouders en haar zus Hanny maken zich echter zorgen over Tiny: Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als een correcte vrouw weten te gedragen? De reden van de moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt echter veel complexer te zijn dan we in eerste instantie kunnen vermoeden. De sterrencast van dit bitterzoete familiedrama bestaat onder meer uit Hannah Hoekstra, Benja Bruijning, Hadewych Minis, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Frank Lammers, Robert de Hoog en Beau Schneider.

Een avondje uit

Filmdocent Harry Peters opent de avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken. Kaarten zijn nu al te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm.

Meer Boek & Film?

Dit seizoen Boek & Film wordt dinsdag 19 april (gewijzigde datum!) in Gigant afgesloten met de boekverfilming Brooklyn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?