Knuffelberen voor KIKA in Gelre Apeldoorn

10 maart 2015, van 10:30 tot 16:00, Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

Door Redactie

De Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Op dinsdag 10 maart 2015 tussen 10.30 en 16.00 uur verkopen twee vrijwilligers van KIKA en Gelre ziekenhuizen knuffelberen in de centrale hal van Gelre Apeldoorn. De grote beren zijn verkrijgbaar in 7 kleuren en kosten € 7,95 per stuk, de kleinere beren in 5 verschillende kleuren zijn € 5,95. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.

KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.
In 2016 gaan alle zeven academische kindercentra samenwerken in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Het wordt het grootste kinderoncologische centrum van Europa. Stichting KiKa is groot voorstander van dit centrum en wordt een belangrijke financier van de onderzoeken die hier plaats gaan vinden. Dit nieuwe centrum streeft ernaar in 2025 een genezingskans van 95% te behalen.

Meer informatie over KIKA is te vinden op de website www.kika.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?