Open dag Koningskind

19 maart 2016, van 10:00 tot 12:00, Kidsplus Kinderopvang, Sprengenweg 126, Apeldoorn

Door Agenda

U bent zaterdag 19 maart tussen 10.00u en 12.00u van harte welkom op onze locaties Sprengenpark aan de Henri Dunantlaan 6 en het Centrum aan de Paul Krugerstraat 7 voor een kennismaking tijdens de open dag. Wij kijken hoe een kind ‘knap’ is en proberen ieder kind vanuit zijn of haar talenten nieuwe vaardigheden aan te leren. Op deze manier kan ieder kind zich op eigen wijzen ontwikkelen.

Open dag

Koningskind kinderopvang werkt met meervoudige intelligenties, die wij simpelweg de ‘knaps’ noemen. Op de open dag kunnen ouders samen met hun kinderen middels het uitvoeren van allerlei activiteiten spelenderwijs kennismaken met de verschillende knaps. Koningskind is een verlengstuk van de belangrijkste leefomgeving … namelijk thuis, waarin de omgeving is afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Daarin speelt onze keukentafel een belangrijke rol waar onder genot van een kop koffie, thee of limonade uitwisseling plaats vindt tussen ouders, kinderen en begeleidsters.

Pedagogisch uitgangspunt

Koningskind kinderopvang hanteert een beleid waarin het pedagogisch uitgangspunt van ons kinderdagverblijf, peuterochtendgroep en onze buitenschoolse opvang is afgestemd op de vermogens van de kinderen en gerelateerd aan hun leeftijdsfase. Er zijn 8 verschillende knaps: taalknap, rekenknap, zelfknap, samenknap, muziekknap, beeldknap, natuurknap en beweegknap. Waarbij wij gebruik maken van de adaptieve ontwikkelingslijnen van de in de omgeving liggende school. Ook zijn er verschillende manieren van begeleiden, ieder kind leert immers op zijn of haar eigen manier.

Begeleidster-/kinderratio

Koningskind kinderopvang hanteert een beleid waarin de ontwikkelingsfase van een kind wordt afgestemd op de leeftijdsfase, waardoor de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. De begeleidster-/kinderratio bij het jonge kind is hoger dan gebruikelijk op kinderdagverblijven. Dit ligt verankerd in de specifieke begeleiding die gegeven wordt en in een voorbereide omgeving waarbij de aandacht voor het individuele kind centraal staat. Voor meer informatie over ons en onze visie vindt u op onze website www.koningskind.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?