Eerste editie Museum & Film

21 mei 2016, om 14:00, Gigant, CODA museum / Rode filmzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Gigant en CODA Museum bieden een nieuw gezamenlijk programma dat van start gaat op zaterdag 21 mei: Museum & Film. In dit programma worden een actuele tentoonstelling, welke bij CODA te zien is en een film, met hetzelfde onderwerp/maker/concept aan elkaar gekoppeld. In deze eerste editie wordt de tentoonstelling “Vernieuwd verleden” met o.a. werk van kunstenaar en filmmaker Fiona Tan, en de film “History’s Future” aan elkaar gekoppeld.

Wilt u deelnemen aan dit programma? Meld u dan aan via aanmeldingen @coda-apeldoorn.nl o.v.v. Museum & Film 21 mei. Kaarten voor de film History’s Future zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl

VERNIEUWD VERLEDEN & HISTORY’S FUTURE | FIONA TAN
In deze eerste editie kunt u om 14.00 deelnemen aan de rondleiding “Vernieuwd Verleden”in CODA Museum. Deze tentoonstelling brengt op prikkelende wijze in beeld hoe het verleden tot op de dag van vandaag leeft in de beeldende kunst.
O.a. De film- en video-installaties van kunstenaar en regisseur Fiona Tan zijn hier te bewonderen. Met haar installaties werkt ze op het spanningsveld tussen kijken en bekeken worden. Haar video-installatie Saint Sebastian (2001) is te zien in de tentoonstelling Vernieuwd Verleden in CODA Museum. Nadat u de rondleiding heeft bijgewoond kunt u de film “History’s Future” van Fiona Tan bekijken in Gigant.

OVER DE FILM: HISTORY’S FUTURE
Na een overval waarbij hij zijn geheugen verliest, verlaat een man die wij leren kennen als ‘MP’ (Missing Person) zijn thuis en begint aan een reis. Tijdens zijn omzwervingen van land tot land en een serie van vreemde, verlichtende en soms komische ontmoetingen, verwerft MP nieuw inzicht in de complexiteit van gevoelens die aanwezig zijn in het Europa van de 21ste eeuw.
Regie: Fiona Tan Duur: 95 minuten

AANMELDEN & TICKETS
Wilt u deelnemen aan de rondleiding?
Dan kunt u zich aanmelden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. Museum & Film 21 mei.

TICKETS
CODA Museum (geen toeslag voor de rondleiding)
Normaal: €10,-
Met CODA-pas: Gratis
Meer info: www.coda-apeldoorn.nl

GIGANT
Normaal: €9,00
Met CODA-pas: €8,00
Vriend van Gigant: €7,00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

Elke maandag ons nieuws in de mail?