Koning Arthur binnenkort naar Apeldoorn

26 maart 2016 - 15 maart 2016, om 15:00, Orpheus

Door Redactie

Boy Hazes

De nieuwe avontuurlijke familiemusical van Theater Terra is binnenkort te zien in Apeldoorn. De jeugdvoorstelling is gebaseerd op het magische sprookje van Koning Arthur, een historisch verhaal waar de meeste mensen bekend mee zijn. Koning Arthur is een betoverende voorstelling vol ridders, tovenaars en prinsessen! Koning Arthur is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en reist tot en met mei langs de Nederlandse en Vlaamse theaters. De dappere Koning Arthur is op zaterdag 26 maart om 15.00 uur te zien in Schouwburg Orpheus.

Het Engelse volk verlangt al jaren naar een koning en volgens een legende kan er in hun land pas iemand gekroond worden, wanneer het hem lukt om een betoverd zwaard uit een rots los te trekken. Wanneer de jonge Arthur daar moeiteloos in slaagt, begint een groot avontuur. Met hulp van de tovenaar Merlijn en de ridders van de ronde tafel zou Arthur weleens de grootste koning ooit kunnen worden…
Met Jason de Ridder, Job Bovelander, Dennis Willekens, Babbe Groenhagen en Maud Schoonen.

Reacties op Koning Arthur:
Kidsweek: “Koning Arthur is spannend en grappig tegelijk en boeiend van de eerste tot de laatste minuut.” ★★★★★
Volkskrant: “Betoverend decor. Kostuums zijn een feestje.” ★★★
Musicalworld.nl: “Meeslepend verhaal en visueel een plaatje.” ★★★

Over Theater Terra
Theater Terra maakt al bijna 40 jaar zeer gewaardeerde familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse schouwburgen. Daarnaast hebben voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld gespeeld, onder andere in de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Japan en China. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn onder andere Kikker, Dolfje Weerwolfje, Koning van Katoren, Koekeloere, Dribbel, Kikker is jarig en Ali Baba en de 40 rovers. Theater Terra brengt dit seizoen naast Koning Arthur, ook de vertederende familievoorstelling Raad eens hoeveel ik van je hou.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en de speellijst van Koning Arthur op www.theaterterra.nl. De voorstellingen van Theater Terra zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Script: Marc Veerkamp & Sytze Schalk | Muziek: Fons Merkies & Floris Verbeij | Regie: Domenico Mertens | Decor-, Poppen- & Kostuumontwerp: Joris van Veldhoven | Lichtontwerp: Mike den Ottolander | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Technische Supervisie: Peter Peereboom | Productieleider: Lisette Koperdraat | Producent: Michiel Morssinkhof

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?