Koninginnedag Marialust

30 april 2012 - 20 oktober 2021, van 12:00 tot 22:15, Marialust

Door Randy Gasper

Nog meer dan andere jaren zal de Koninginnedag knallend afgesloten worden.
Vanaf 22.00 vindt er bij Marialust de traditionele afsluiting plaats met ondermeer een prachtig vuurwerk.

Een dubbele première
Maar voordat de pijlen en fonteinen de hemel kleurrijk versieren vindt er een unieke voorstelling plaats op het gebied van dans, muziek en beeldende kunst. Door de kunstsmid en instrumentenmaker Uwe Dobberstein uit Deventer van Creation in Fire and Metal is een kunstwerk gemaakt, welke aangeslagen wordt door een slagwerker. Het kunstwerk is een muziekinstrument geworden, the CannonDrum. De enige in haar soort! De slagen van de slagwerker worden omgezet in een variëteit van klanken door middel van toeters. Zo ontstaan er geen traditionele drumklanken, maar een kakofonie van harde luchttonen. Het krijgt haar première op 30 april in Apeldoorn.

En om het nog specialer te maken wordt hier omheen een dansvoorstelling gegeven door de REAL X BBOYS. Een groep enthousiaste breakdancers uit Apeldoorn samengesteld uit leden van o.a. Come Correct en Daily Amount. Ook voor hen is het een première. Want in deze samenstelling hebben zij nog niet eerder in het openbaar opgetreden.

Voor 30 april wordt speciaal een muziekstuk geschreven, passend voor zowel de slagwerker, een bassist als de breakdancers. En werkend naar het slotstuk toe, zal op de laatste slagen van de ‘drummachine’ het vuurwerk boven hem uitbarsten.

Wilt u deze CannonDrum alvast bewonderen? Overdag in het Oranjepark kunt u van dichtbij zien, wat u ’s avonds van heel ver kunt horen

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?