Koninginnedag – Paleis Het Loo

30 april 2012 - 24 juni 2021, van 10:00 tot 17:00, Paleis het Loo

Door Randy Gasper

Paleis Het Loo is ook dit jaar onderdeel van de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Het paleisdak is op deze feestdag exclusief toegankelijk voor een prachtig uitzicht over de tuinen en er geldt de hele dag een sterk gereduceerd entreetarief. Kinderen hebben zelfs gratis entree. Pendelbussen zorgen van 12 tot 17 uur voor gratis vervoer tussen Paleis Het Loo en de kunstmarkt in het Oranjepark. Stichting Oranjefeesten Apeldoorn biedt in het Oranjepark een speciaal kinderprogramma waarbij de jonge bezoekertjes als echte ‘penseelprinsesjes’ mee kunnen doen met het inkleuren van een levensgroot schilderij waarop Paleis Het Loo is afgebeeld.

Een feestelijke erepoort naar ontwerp van de Apeldoornse kunstenaar Ferry Staverman verwelkomt de bezoekers bij de laan richting het paleis. De entree tot het paleis is op Koninginnedag sterk gereduceerd: volwassenen betalen € 6,00 p.p, kinderen t/m 17 jaar hebben gratis entree. In de Westvleugel is de tentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ te zien, over 19de-eeuwse kunstenaressen in en rond het Hof. Bij de expositie kunnen bezoekers een gratis audiotour volgen.

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?