Koninginnenacht

2 mei 2012 - 5 mei 2012, van 15:00 tot 19:00, Schouwburg Orpheus

Door Randy Gasper

Orpheus

Het Nationale Toneel heeft de internationaal vermaarde Duitse regisseur Franz Wittenbrink naar Nederland gehaald. Wittenbrink is in Duitsland en Oostenrijk een publiekslieveling met zijn gezongen theatervoorstellingen. Met zijn ‘Wittenbrinkavonden’ wist hij inmiddels de harten van ruim een miljoen bezoekers te raken. Schaamteloos combineert hij klassieke popsongs met populaire aria’s, bijna vergeten volksliedjes met stampende carnavalskrakers. Soms met de originele tekst, die daardoor een heel nieuwe lading krijgt, dan weer met prikkelende nieuw geschreven teksten. Vorig jaar werd zijn werk onderscheiden met de Nestroy Theaterpreis 2011.

Voor het Nationale Toneel richt Wittenbrink zijn vizier op Nederland. Op een muzikale wijze schetst hij een beeld van onze volksaard op de vooravond van dé nationale feestdag. In het geheel gezongen Koninginnenacht maken we kennis met diverse landgenoten met ieder hun eigen verhaal. We zien bijvoorbeeld een Nederlandse man met zijn Surinaamse echtgenote, twee studenten, waarvan één Vlaming, die snel geld willen verdienen, een Turkse immigrant die volop meedoet aan de kleedjesmarkt en een poëtische straatveger.

Met liedjes van Dolly Parton tot Jacques Brel en van Destiny’s Child tot Schubert, en met acteurs als Frans van Deursen, Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Loes Haverkort, Antoinette Jelgersma en de uit Deventer afkomstige Ali Çifteci, belooft dit een prachtige voorstelling te worden.

Kaarten verkrijgbaar bij het Bespreekbureau van Orpheus. De balie van het Bespreekbureau aan Ingang Oost is op werkdagen geopend van 15.00 tot 19.00 uur. Telefonisch is het Bespreekbureau bereikbaar op werkdagen van 13.00 tot 19.00 uur via 0900- 123 0 123 (15 ct. p/m). Kaarten zijn ook te bestellen via www.orpheus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?