Festival 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn

1 juni 2014 - 15 juni 2014, Paleis Het Loo

Door Redactie

JPR Communicatie

Twee eeuwen geleden werd de basis gelegd voor een democratisch en onafhankelijk Koninkrijk met gelijke rechten en plichten voor iedereen. En… dat moet worden gevierd! In verschillende steden, waaronder Apeldoorn, wordt daarom tot en met september 2015 op verschillende momenten een onderwerp uit deze 200 jaar centraal gesteld. Met het 14-daagse festival ‘Apeldoorn viert 200 jaar Koninkrijk’ worden verworvenheden van ons Koninkrijk op allerlei manieren in beeld gebracht.

Nederland is jarig

Het festival ‘200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn’ gaat op zondag 1 juni van start met een stadspicknick en een korenprogramma op diverse plaatsen in de stad. Hoogtepunt van de viering is het Grand Defilé op zaterdag 14 juni. Deze is gratis bij te wonen, maar ook live te volgen via de NOS op televisie. Op zondag 15 juni is de afsluiting in het Oranjepark met de uitvoering van de Ouverture 1812 van Tsjaikovski, waarbij met echte kanonnen wordt geschoten.

Wat kun je verwachten?

Rijtuigen, paarden, historische vervoermiddelen, muziekkorpsen, loopgroepen en voorstellingen op platte wagens trekken, met Paleis Het Loo als begin- en eindpunt, in een kleine twee uur voorbij over een parcours van circa 5 kilometer waarin de Loolaan centraal staat. Een belangrijke plaats neemt de eveneens 200-jarige Koninklijke Marechaussee in, die een deel van het jubileum in Apeldoorn viert. Ook het Fanfare-orkest van het trompetterkorps Koninklijke Marechaussee neemt deel aan het Grand Defilé. En… tijdens het defilé vliegen historische vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht op indrukwekkende wijze over.

Voor meer informatie en het totale programma kijk je op www.200jaarkoninkrijk-apeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?