Kovacs warmt in Gigant op voor het festivalseizoen!

2 juni 2016, om 14:00, Popzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Met trots kondigt Gigant voor 2 juni de komst van Kovacs aan. De met beren-bontmuts getooide zangeres staat deze zomer op vele grote festivals als Glastonbury, Down The Rabbit Hole, Bospop en Sziget. Om zich hier goed op voor te kunnen bereiden, is de Apeldoornse poptempel benaderd om een extra concert te faciliteren. Kovacs zal met haar band een geheel nieuwe show in festivalopstelling spelen. Hiermee warmen zij zich op voor een toch al hete zomer!

In 2014 was daar ineens de debuut EP van Sharon Kovacs, met onder andere hit My Love. In de nummers klinkt duidelijk Sharons attitude door. “Het heeft een donker randje, dat past bij me; ik neem geen blad voor de mond en zeg dingen die misschien niet altijd gepast zijn, maar wel eerlijk. Dat ben ik. Ik maak muziek omdat ik móet; omdat ik mijn emoties alleen daarin kwijt kan. Het maakt mijn muziek puur en echt.”

Vanwege haar stijl en zware stem worden vergelijkingen met Portishead en Shirley Bassey snel gemaakt. “Het donkere geluid komt door mijn stem en de arrangementen, maar ook omdat we alles in mineur schrijven. Ik hou van zwaar; mijn muziek heeft soul.” Zelf haalt ze haar invloeden echter vooral uit vervlogen tijden. “Ik luister veel naar Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Dinah Washington… Ook Tina Turner en Janis Joplin vind ik te gek. Zangeressen met doorleefde persoonlijkheden. Hun gevoel hoor je in hun stem, dat heeft me altijd geboeid.”

In april 2015 verscheen het eerste album Shades Of Black, met daarop hit Diggin’. Deze zomer staat Kovacs o.a. op Glastonbury, Down The Rabbit Hole, Bospop en Sziget, maar eerst is de popzaal van Gigant nog aan de beurt!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

Elke maandag ons nieuws in de mail?