Kozmic Blue

26 mei 2012 - 27 mei 2012, van 22:00 tot 01:00, Bluescafé

Door Nataliefde

Maggie Mackenthun heeft een speciale gave: zij veroorzaakt kippenvel ! De afgelopen 15 jaar heeft Maggie bewezen daar zelfs erg sterk in te zijn. Met haar bijzonder originele band Kozmic Blue gaf ze al meer dan duizend concerten in kleinere clubs, zoals het legendarische Bluescafé in Apeldoorn, het befaamde Spirit of 66 in Verviers en de Logo in Hamburg, maar ook bij grote evenementen als het Jazzfestival van Granada, het Bluesfestival van New Orleans en het Rockpalast Festival van de WDR en natuurlijk niet te vergeten het optreden: De BLUESROUTE bij the godfather of the Blues: Cees van Leeuwen de alombekende bluespromotor van Nederland.

Live optredens van Kozmic Blue zijn, door de chemie tussen de band en het publiek, altijd weer explosions of emotions. Ook met hun prachtige CD's weten ze de harten van hun toehoorders te treffen. Sinds de band in 1997 werd opgericht zijn er vijf cd's en een dvd uitgebracht, waarvan in totaal al meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Opvallend genoeg werd dit resultaat behaald zonder dat er uitgebreide advertentie- en promotiecampagnes aan vooraf gingen. Veel bands ondersteund door de commerciele muziekindustrie kunnen hier alleen nog maar van dromen! Kozmic Blue 's unieke kracht ligt in de waarachtigheid van Maggie's optreden en haar stem. Geen opsmuk, maar puur vanuit haar hart. Maggie weet dan ook waarover ze zingt. Ze was nog maar twee jaar toen haar Schotse vader overleed. Op haar zeventiende liep ze weg van huis. Ze zwierf door Europa en wist zich in leven te houden door op straat haar muziek ten gehore te brengen. Terug in Duitsland kwam ze in een woonwagenkamp terecht, pal naast een motorbende. Daar maakte ze de vechtpartijen mee, werd weduwe en raakte uiteindelijk verslaafd aan heroïne. Aan dit alles wist ze zich echter te ontworstelen en zo slaagde ze er in drie kinderen groot te brengen zonder de hulp van instanties, maar ook buiten de luxe van
kinderjuffies en vaatwasmachines. Haar drang om te blijven zingen heeft haar gered - haar sterke muziek bood haar de kracht daartoe. 
Veel artiesten zetten zo'n verhaal in hun autobiografie omdat het interesse wekt. In Maggie's geval berust het echter op waarheid. Die draagt ze dan ook uit in haar muziek en teksten. Trouwens, ook zonder tekst weet ze haar gevoelens op het publiek over te brengen - ze kreunt en krijst, ze fluistert en smeekt, ze schreeuwt haar
emoties uit en schakelt vervolgens schijnbaar moeiteloos over op een zuivere sopraan. Je voelt dat dit geen aanstellerij is, niet ingestudeerd of berekend kan zijn, en je krijgt Kozmic Blue : je laat je als vanzelf meeslepen en dan gebeurt het onvermijdelijke: kippenvel !

Voor wie nog niet in de gelegenheid was om een concert van Kozmic Blue bij te wonen: dit is geen Janis Joplin coverband. Maar als Kozmic Blue dat wèl zou willen zijn, dan was het onbetwist de beste coverband die Janis zich zou hebben kunnen wensen!
 
Maggie Mackenthun: zang, blues harp, dwarsfluit
Gerhard Sagemueller: percussie, gitaar, zang
Justus Sagemueller: basgitaar
Eric Zeiler: blues harp
Aanvang 22.00 uur entree 10.-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?