Kris Pohlmann

12 oktober 2013, om 22:00, Bluescafe

Door Agenda

Het internationale blues-rock power trio de Kris Pohlmann Band zijn 2 maal Duitse Rock & Pop Award winnaars en WDR2 Radio Nieuwkomer Award winnaar. Blues Magazine Nederland zegt terecht: “Aynsley Lister meets John Mayer”. In januari 2012 komt hun tweede album “One For Sorrow” uit, na hun hooggeprezen debuut “New Resolution” uit 2009. Op deze nieuwe plaat bouwen ze hun explosieve succes nog verder uit. “One For Sorrow” bevat 11 nieuwe, eigen geschreven nummers die aan de man worden gebracht in een lange Europese tour door Duitsland, Nederland en Italie.
Met meer energie en intensiteit, maar ook meer emotie en diepte, is “One For Sorrow” een duidelijk product van een band wiens passie en rauwe talent gegroeid en geevolueerd is na twee jaar touren.

The Kris Pohlmann band werd in de zomer van 2005 opgericht door de half engelse, half duitse singer-songwriter en gitarist Kris Pohlmann. Al snel hadden ze naam gemaakt als een dynamische live-act, onder andere door het voorprogramma te doen van Nine Below Zero en Eric Gales. Met Warren Richardson op bas en Elmar Stolley op drums is de “Kris Pohlmann band” er een “waar we nog veel van gaan horen in de toekomst” (rocktimes) en is het “een trio dat hard bezig is wereldwijd naam voor zichzelf te maken” (Blues News Germany). Met het nieuwe album “One For Sorrow” gaan ze dat ook zeker doen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?