Kunst in dok Zuid

29 juni 2016 - 21 september 2016, Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn

Door Agenda

29.06 t/m 21.09.2016 | 1e Wormenseweg 460 | reguliere openingstijden | gratis toegang

Er is weer een gevarieerde expositie te bewonderen in dok Zuid. U ziet diverse werken van deelnemers aan lessen speksteen bewerken onder begeleiding van Ingrid Sol. Daarnaast exposeren drie vriendinnen hun schilderijen, te weten Hanneke Brouwer, Erna de Wilde en Maaike Bijsterbosch. De expositie is van 29 juni tot en met 21 september te zien in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460.

Naast het speksteen bewerken is het ontmoeten minstens zo belangrijk bij de lessen van Ingrid Sol. De groep is divers en allen hebben hetzelfde doel: zich creatief uiten en speksteen omvormen tot een abstract of realistisch beeld. Iedereen kijkt en denkt mee met elkaar. De cursussen hebben plaats in De Groene Hoven, De Graanhof en Berkenhove, informatie via www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl.

Hanneke Brouwer is begonnen met olieverf schilderen op de Vrije Kunstacademie in Nunspeet, de realiteit op het doek. Inmiddels is daar de abstracte kant van het schilderen met acrylverf bijgekomen en daarin past zij ook gemengde technieken toe. Dit geeft enorm veel mogelijkheden om met materialen elke keer weer iets nieuws te ontdekken waaronder aquarelleren, een geheel andere techniek, waarvan er vier stuks te zien zijn in deze expositie. Brouwer’s vriendin Maaike Bijsterbosch maakt schilderijen opgebouwd uit verschillende materialen. Zij schildert graag op grote doeken in natuurlijke kleuren. Haar werk straalt een zekere rust uit. De derde vriendin, Erna de Wilde, schildert met acrylverf en maakt gebruik van gemengde technieken. Haar schilderijen zijn vaak geabstraheerd en spreken voor zichzelf.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?