Kunst in dok Zuid: van architectuurfoto’s tot dierenportretten en de vrouw

30 september 2016 - 2 november 2016, van 13:00 tot 17:30, Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn, Gratis toegang

Door Agenda

In dok Zuid is een nieuw en gevarieerd aanbod aan kunst te zien: van architectuurfoto’s tot dierenportretten. Daarnaast werken rond het thema Ik ben vrouw. Met dit thema zijn de schildersgroepen Avondzon en Graanhof actief geweest. De werken zijn tot en met 2 november tijdens reguliere openingstijden te zien in Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn; de toegang is gratis.

Bijzondere moderne gebouwen gebouwd onder architectuur hebben de speciale aandacht van Ron Floor. Hij is niet geïnteresseerd in het complete plaatje maar in bepaalde details waar hij een lijnenspel in ontdekt. Het kan zelfs voorkomen dat een detail op de kop getoond wordt. Floor noemt zichzelf pas sinds een jaar of 5 fotograaf. Voor die tijd maakte hij foto’s met verschillende onderwerpen. Tegenwoordig tonen zijn foto’s het lijnenspel in moderne gebouwen. Meer werk van Floor is te zien in de expositie Apeldoorn Fotostad 2016.

Sandra Bartels heeft jaren geleden op het grafisch lyceum gezeten. Hoewel ze jarenlang de kunst ter zijde heeft gelegd is ze sinds kort weer begonnen met tekenen en schilderen. Het liefst werkt zij met pastel en grafiet. Heel soms met een uitstapje naar acrylverf. Meestal is het resultaat een mix van realistisch en abstract. Haar portretten verbeelden dieren: zowel wildlife als huisdieren. Bij uitzondering ook portretten van mensen.

Onder leiding van Minie Appelboom wordt er getekend en geschilderd in De Graanhof en Avondzon.
Deze keer hebben de groepen het thema Ik ben vrouw ter hand genomen. 19 enthousiaste cursisten zijn hiermee aan de slag gegaan met heel diverse resultaten. Onder andere een verzameling houten huisjes beschilderd met acrylverf en gevuld met ‘typische vrouwendingen’. Behalve dit thema is er gewerkt aan een gezamenlijk schilderij: getiteld Theeleuten. De concrete opdracht luidde: vul een kop en schotel op een originele manier met acrylverf. Het resultaat mag er zijn, het is een kleurrijk kunstwerk geworden.

Deze editie van Kunst in Dok Zuid is vanaf heden gratis in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn te bewonderen. Op www.coda-apeldoorn.nl vindt u een overzicht van alle tentoonstellingen die in CODA te zien zijn.

21.09 t/m 02.11| 1e Wormenseweg 460 | reguliere openingstijden | gratis toegang

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?