Kunst in dok Zuid, Annie Berghorst en cursisten van Berna Harleman

8 maart 2017 - 19 april 2017, van 13:00 tot 17:30, Dok Zuid, 1ste Wormenseweg 460, Apeldoorn

Door Agenda

Van schilderijen tot prachtige foto’s: vanaf 8 maart is er weer een gevarieerd aanbod aan kunst te bewonderen in dok Zuid. U kunt de werken van Annie Berghorst, cursisten van Berna Harleman en van leerlingen van CSO de Zonnehoek tijdens reguliere openingstijden gratis bekijken. U vindt dok Zuid aan de 1ste Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

“De kunst van beeldhouwen is steeds contact te houden met je steen”, aldus Berna Harleman die haar cursisten hiervan probeert te overtuigen. Het begint uiteraard bij de keuze van de steen. Welke vorm, kleur of steensoort je kiest: alles is in het belang van wat je ervan wilt maken. Soms ontdek je tijdens het schaven en bewerken nog weer nieuwe lijnen of brokkelt er in het meest drastische geval een stukje vanaf waar je het beeld dan op aan moet passen. De werken in deze expositie zijn stuk voor stuk persoonlijke werken die met veel gevoel door haar cursisten gemaakt zijn.

Annie Berghorst (72 jaar) begon in 1995 te schilderen in aquarel. Daarnaast is ze ook met acrylverf en krijt gaan experimenteren en is ze zich gaan bezighouden met fijn schilderen en werken met olieverf. Sinds vijf jaar schildert ze onder deskundige begeleiding in een klein maar gezellig groepje, waarbij ze het heerlijk vindt om te spelen met kleur(en). Een aantal van haar werken is nu dus in deze expositie in dok Zuid te bewonderen.

CSO De Zonnehoek is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen hebben het afgelopen jaar onder begeleiding van een tiental fotografen (amateurs en professionals) hun leefomgeving in sprekende beelden vastgelegd. Veel van hen hebben een vorm van autisme wat maakt dat zij een heel eigen kijk op de wereld hebben – iets dat heel goed in hun foto’s naar voren komt. De samenwerking tussen leerling en fotograaf leidde tot een prachtig contact waarvan het resultaat in deze prachtige expositie te zien is.

U vindt dok Zuid aan de 1ste Wormenseweg 460 in Apeldoorn; voor openingstijden kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden http://accres.nl/wijkcentra/wijkcentra-apeldoorn/dok-zuid.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?