Kunst in dok Zuid: gevarieerde kunst van drie kunstenaars

19 december 2016 - 25 januari 2017, Kulturhus dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn

Door Agenda

In Kulturhus dok Zuid hangt gevarieerde kunst van drie kunstenaars met een geheel eigen oeuvre. Van houtsculpturen tot mooie IJssellandschappen en van grafische kunst tot mooie stadsgezichten. Te zien van 14 december tot en met 25 januari 2017. Gratis toegang tijdens de reguliere openingstijden in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460.

Guus Kleinherenbrink vindt werken met hout fantastisch! Hij is zijn leven lang bezig met hout bewerken. Lange tijd lag zijn interesse vooral bij het maken van meubels maar sinds enkele jaren maakt hij ook houten beelden. Hout is een natuurlijk materiaal dat je geheel naar eigen inzicht kunt vormen: abstract of concreet. Voor elk ontwerp weer een andere houtsoort passend bij het beeld dat gemaakt wordt. Kleinherenbrink werkt graag met linde, eik, walnoot, populier, merbau of fruitbomen. Naast zelf creëren geeft hij óók les in houtbewerken. Voor meer informatie mailt u naar hg.kleinherenbrink@gmail.com.

Bart Rietman is een kunstschilder én autodidact uit Deventer. Hij schildert graag landschappen, met name rivierlandschappen langs de IJssel en de Vecht, stadsgezichten en bloemen. In de jaren 1989 tot 1997 had hij zijn eigen galerie/atelier in de Walstraat in Deventer. Naast schilderen restaureerde hij daar ook werken. Meer weten? Neem contact op met Wies Rietman via 055-5342437.

Patricia Achenbach-Veira is beeldend kunstenaar in de disciplines schilderen en grafische kunst. Ze is gefascineerd door series en reeksen. Denk hierbij aan ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen in het leven zoals het alfabet, getallen of bijvoorbeeld de vier seizoenen. In de expositie is een serie te zien met de titel Drie kraaien en Witte Mok. Dit is een verwijzing naar Zuid-Nederlandse moppen zoals bijvoorbeeld Het is wit en het staat in de wei; witte Gij ét? Grappig detail is dat voor de kraaien jaren ’70 behang is gebruikt afkomstig uit het ouderlijk huis van de kunstenares in De Maten. Al het werk van Achenbach-Veira bevat verwijzingen naar de schoonheid en liefde in het alledaagse. Kijk voor meer informatie op www.achenbachenveira.nl.

Deze editie van Kunst in dok Zuid is vanaf 14 december gratis in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn te bewonderen. Op www.coda-apeldoorn.nl vindt u een overzicht van alle tentoonstellingen die in CODA te zien zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?