Kunst in dok Zuid: Glaskunst en schilderijen

20 november 2014 - 30 december 2014, Dok Zuid

Door CODA


Glaskunst en schilderijen sieren van 20 november tot en met 30 december de wanden van dok Zuid. Geja Nieuwenhuijs, Ineke Daub en Dori Hagen exposeren in die periode in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

Geja Nieuwenhuijs houdt van creatieve uitdagingen zoals tekenen, sieraden maken, schilderen en glas fusen (het versmelten van lagen glas). In deze expositie zijn verschillende glasobjecten zoals schalen en sieraden van haar te zien. Met behulp van glasfusing haalt Nieuwenhuijs vele eigenschappen uit glas en ontdekt ze de toepasbaarheid van het materiaal. Ze deed ervaring op bij glaskunstenaar JanHein van Stiphout die haar met diverse technieken liet kennismaken. Meer van haar werk is te zien op www.gernie.exto.nl.

Verwondering is het motto van Ineke Daub. Ze werkt het liefst aan de hand van thema’s als Bali, mensen op zoek naar een betere wereld, indrukken van een mooi concert en materialen als zand en zaadjes die meegenomen zijn van een vakantie. Haar diversiteit is goed in deze expositie terug te vinden. Daub heeft jarenlang lesgegeven in aquarel- en acrylverftechnieken. Zelf volgde ze lessen bij Christine van de Burg en Carel Velthoen. Meer informatie is te vinden op www.inekedaub-exto.nl.

Het werk van Dori Hagen is te herkennen aan het geheel eigen kleurgebruik waarbij het gekozen thema en de uitwerking daarvan een constante factor vormen. Hagen werkt vooral met acrylverf met gemengde technieken. In deze expositie worden abstracte landschappen, mensfiguren en winterse taferelen getoond. Op haar initiatief is in 2006 het Vaassens kunstcollectief ontstaan waar zij nog steeds bij is aangesloten. Gedurende de zomermaanden exposeert ze in haar atelier Picodori in Vaassen. Meer informatie is te vinden op www.picodori.nl.

Deze expositie met werken van Nieuwenhijs, Daub en Hagen is van 20 november tot en met 30 december tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken in dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Kijk voor de openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.

 

Expositie van 20.11.2014 t/m 30.12.2014 | gratis toegang

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?