kunstenaar Anke Land in CODA

3 november 2012, van 15:00 tot 17:00, CODA Museum

Door Redactie

Kunstenaar Anke Land is zaterdag 3 november in CODA om ter afsluiting van de tentoonstelling 055: Kees Blom en Anke Land te vertellen over haar werk. Bezoekers van CODA kunnen haar vanaf 15.00 uur ontmoeten op de Verdieping, het verbindingsstuk tussen bibliotheek en museum.

Over de kunstenaar
Anke Land (1946) volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In weefsels van linnen legt zij menselijke situaties vast. Zij gaat uit van ‘toevallig’ gekozen krantenfoto’s; snapshots die zij uit de oorspronkelijke context haalt. Het zijn foto’s die zonder hun bijschrift niet meer kunnen worden geduid. Vaak valt haar oog op foto’s van mensen die in een situatie zijn beland waar ze zelf niet om gevraagd hebben. Anke Land verandert de exclusieve betekenis van de gefotografeerde situatie in een scène die voor elk mens geldt. De beelden die zij zo oproept zijn herkenbare en niet gebonden aan een bepaalde tijd of een cultuur. Na handmatige bewerking volgt het werk met de computer, die eveneens de weefmachine aanstuurt. Het fijne linnen met haar natuurlijke oneffenheden verleent het beeld, in combinatie met dun koperdraad, een diffuus en damastachtig effect.

CODA biedt met de tentoonstellingenreeks 055: Apeldoornse kunstenaars een podium om hun werken te exposeren. Deze editie toont het werk van kunstschilder Kees Blom en beeldend kunstenaar Anke Land. Hoewel de schilderwijze van Blom uitgesproken realistisch is en Land de weg van het abstraheren volgt, vertonen beiden een behoedzame en subtiele benadering van hun onderwerpen. De werken van Blom en Land zijn samengebracht in CODA op de Verdieping, het verbindingsstuk tussen bibliotheek en museum. De toegang tot de Verdieping is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?