KUNSTENAARS UIT OSS EXPOSEREN IN WEEKEND GALERIE

21 september 2013 - 22 september 2013, van 13:00 tot 17:00, De Weekend Galerie, Loolaan 49, Apeldoorn

Door Agenda

Jopy Janssens-van der Veeken

Stichting Ateliers Apeldoorn biedt exposanten op uitnodiging ruimte Met de expositie ‘Exposanten op Uitnodiging’ biedt de stichting Ateliers Apeldoorn het Apeldoorns publiek de mogelijkheid een ontmoeting aan te gaan met een vergelijkbaar kunstenaars  initiatief, K26, uit Oss. De expositie is een resultaat van een uitwisseling tussen beide kunstenaars initiatieven. Eerder dit jaar exposeerden al negen kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn in Oss. Deze speciale tentoonstelling kan als een aanvulling worden beschouwd op de vertrouwde twee wekelijkse tentoonstellingen in de Weekend Galerie van de aangesloten Apeldoornse kunstenaars.

Opening op 21 september. De expositie ‘Exposanten op Uitnodiging’ is 2x twee weekenden te zien op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00. Zaterdag 21 & 28 en zondag 22 & 29 september zijn de kunstwerken van de eerste zes kunstenaars te bewonderen. En zaterdag 5 & 12 en zondag 6 & 13 oktober zijn er nieuwe kunstwerken te zien van weer zes andere kunstenaars uit Oss. De opening vindt plaats op zaterdag 21 september om 14.00 uur en wordt verricht door Rob Beek, voorzitter K26. Onze voormalige  taddichter Willem Bierman zal de opening luister bijzetten met enkele van zijn gedichten.

Deelnemende kunstenaars uit Oss. In totaal exposeren 11 beeldend kunstenaars uit Oss, met diverse technieken, in de Weekend Galerie. De eerste twee weken zijn er werken te bewonderen van Marianne Buijs-Preijde, Anita de Baaij, Joke van Aalten, Jan van Dijk en Willemijn Denissen. De tweede twee weken is er werk te zien van Wim Lemmens, Jos Verschaeren, Beppie Lotterman, Jopy Janssens-van der Veeken, Betsie Uijen en Jur Strelitsky.

De weekend Galerie is de plek in Apeldoorn waar het publiek kennis kan maken met de enorme diversiteit aan werk van circa 50, bij de Stichting Ateliers Apeldoorn aangesloten, professionele Apeldoornse kunstenaars. Elk weekend, op zaterdag en zondag van  13.00 tot 17.00 uur, zijn er verrassende exposities te zien, waarbij de kunstenaars zelf altijd aanwezig zijn. De kunstenaars praten graag over hun werk, over de ideeën erachter, maar ook over wat u ervan vindt.  De toegang is gratis. Voor verdere informatie: ateliersapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?