Kunstfilm Shirley – Visions of Reality in Gigant

19 september 2014 - 24 september 2014, Gigant Apeldoorn

Door Agenda

Gigant

Vanaf vrijdag 19 september zal de film Shirley- Visions of Reality te zien zijn in Gigant. De film is gebaseerd op 13 van Edward Hoppers beroemdste schilderijen, die ons door dertig jaren Amerikaanse geschiedenis nemen. Maandag 22 september organiseert Gigant samen met OKW Filmforum een speciale vertoning van de film die om 19:00 uur van start gaat. Shirley – Visions of Reality draait op 19, 20, 21, 22 en 24 september. De toegang is €5,00 vanwege de Nationale Filmweek.

Shirley – Visions of reality
Shirley – Visions of Reality is een cinematografisch experiment waarin regisseur Gustav Deutsch dertien schilderijen van Edward Hopper tot leven brengt. Hij vertelt er het verhaal van Shirley mee, een jonge vrouw die de kijker door ongeveer dertig jaar Amerikaanse geschiedenis loodst. Korte flitsen van radioberichten bieden historische context, terwijl de personages zich in accurate filmische reproducties van de schilderijen bewegen.

Maandag 22 september
Op maandag 22 september om 19:00 uur wordt er een korte inleiding geven door Frilse Veelo die iets gaat vertellen over de schilderstijl van Edward Hopper. Rond 19:30 uur begint de film en na de film vindt er een nabespreking plaats. Tijdens de nabespreking zullen de vragen die dit cinematografisch experiment oproept tegen de achtergrond van de verschillende dimensies in deze -film als kunstvorm- tegen het licht gehouden worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?